Bilbo

By Ilse van den Oetelaar, 7 maart 2020

BILBO IS GEADOPTEERD DOOR ZIJN OPVANGGEZIN!!!

 

Bilbo is een hele vrolijke clown die door omstandigheden terug komt uit adoptie.

Naam Bilbo
Ras Galgo (mix?)
Geslacht Reu
Geboortedatum 15-1-2016
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte 72 cm, 28 kg

Omschrijving Bilbo

Bilbo werd op straat in Spanje, totaal uitgeput gevonden, nu ruim 3  jaar geleden. Hij belandde in het dodingstation en gelukkig werd hij vrijgekocht door Brende. Via omwegen kwam hij in opvang in Nederland bij Miranda. In april 2017 werd hij geadopteerd.

Bilbo bleek een echte clown en met zijn charme, humor en aanhankelijkheid weet hij je al snel voor hem te winnen. Hij ging in een adoptiegezin wonen met grotere kinderen en een andere hond. Elke dag ging hij heerlijk mee naar het bos, waar hij dan liet zien hoe ontzettend hard hij kan rennen.  Hij blijft dan niet echt in de buurt van zijn baasje maar houdt je, op zijn manier, wel in de gaten en komt altijd weer terug. Meestal doodmoe, voldaan en verhit waarna hij op zoek gaat naar een vennetje of plasje om in af te koelen.

Het laatste jaar zijn er in het gezin grote veranderingen geweest, door omstandigheden werd de zorg, van de twee honden, tijdelijk, overgedragen aan een jong gezin met kleine kinderen.  Bilbo leek door al deze veranderingen wat te veranderen. In het bos was hij nog altijd de rondrennende clown die iedereen en alles leuk vindt en gaat begroeten. Maar in huis is er mogelijk toch sprake geweest van verwarring door alle andere omstandigheden. Bilbo had, als grote charmeur, de jaren ervoor veel privileges opgebouwd waar de adoptanten prima konden leven. Maar deze privileges pakten helaas verkeerd uit in het jonge gezin. Bilbo ging de bank opeisen m.n. naar de kleine kinderen en daarmee is er een onveilige situatie ontstaan.

 

Update 15-2-2020:

Bilbo is sinds deze week weer terug bij Miranda, in opvang. Zij herkent nog heel veel van de oude, blije Bilbo maar geeft ook aan dat hij veel duidelijkheid nodig heeft. Bilbo is soms wat grenzeloos en dus heeft hij grenzen nodig. Dat geeft hem rust en duidelijkheid. Geen harde hand, maar wel een duidelijke hand. Door zijn charmes in de strijd te gooien denk hij zich aan regels te kunnen onttrekken.

We zoeken voor deze schoonheid een adoptiegezin, zonder kleine kinderen, maar met baas die vanaf dag 1 duidelijk maakt wat wel en niet toegestaan is. Een adoptiegezin waar men veel met Bilbo wil gaan wandelen, of fietsen, of spelen. De aanwezigheid van andere honden zal hij erg leuk vinden, als deze met hem willen spelen. Want samen stoeien vindt hij geweldig.

Even wat punten op een rijtje:

 • Bilbo is een prachtige, ruwharige reu
 • In het opvanggezin leeft hij samen met katten, maar dit moet uiteraard wel goed begeleid worden, afhankelijk van het gedrag van de kat gaat het heel goed of minder goed (zie laatste foto’s!)
 • Bilbo is zindelijk, blaft niet veel en kan een paar uurtjes alleen thuis blijven
 • Bilbo is een allemansvriend, al het bezoek, jong en oud,  wordt vriendelijk begroet en hij is niet angstig
 • In huis kan hij heerlijk lui zijn en zoekt hij het liefst de lekkerste plekjes op
 • Bilbo is een dief: dus opletten met etenswaren die rondslingeren en bij voorkeur versleept hij je pantoffels.
 • Bilbo moet nog leren aan de lijn te lopen, zonder te trekken. Omdat hij in een losloopgebied meestal los kon lopen is dit niet helemaal goed getraind
 • Bilbo is lief voor andere honden, maar zal er in het bos wel naar toe rennen om ze uit te dagen voor een spelletje. Als hij geen respons krijgt loopt hij verder, op zoek naar een andere uitdaging
 • Bilbo is een echte knuffelhond, het liefst ligt hij op je!
 • Bilbo brengt een lach op je gezicht want het blijft een lange slungel om te zien.
 • Bilbo is een goede eter en lijkt maar niet dikker te kunnen worden

Kortom Bilbo is een blije, enthousiaste hond, met soms het gedrag van een puber die nog het een en ander te leren heeft. Een hond die je heel veel plezier geeft!

 

Update 1-3-2020:

Er is een ander opvanggezin gevonden voor Bilbo! Vooraf was bekend dat de opvang bij Miranda tijdelijk was en omdat er geen adoptie-gezin gevonden werd, zijn we gaan uitkijken naar een ander opvanggezin en dat is gelukkig gevonden!!

Update 8-3-2020:

Bilbo maakt het goed in het opvanggezin. Hij was direct maatjes met de andere honden en geniet ervan om samen door de tuin te rennen. Als Bilbo zo even zijn energie kwijt kan is hij daarna in huis heerlijk rustig. Hij geniet ervan om tegen je aan te liggen, of tussen de andere honden te liggen.

Hij gedraagt zich in huis alsof hij er jaren woont.

Wat hij moet leren is lopen aan de lijn zonder te trekken. Aan de lijn lijkt hij  soms te kunnen schrikken van zaken die voorbij komen.

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

2017

2017

2017

2017