Nala

By Ilse van den Oetelaar, 23 maart 2020

NALA IS GEADOPTEERD!!!

Ze verblijft in een opvanggezin in Nederland

 

Nala is een hele lieve, gevoelige hond van 4 jaar oud en ze verblijft in Nederland

 

Nala is in de herfst van 2018 aangetroffen op een verlaten industrieterrein met een lelijke wond in haar nek. Gelukkig liet ze zich meenemen naar de shelter.

 

Naam Nala
Ras Galgo
Geslacht Teefje
Geboortedatum 3-1-2016
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte Standaard maat galgo

 

Omschrijving Nala

Het dorp waar Nala werd gevonden is een berucht jagersdorp. De wond in de nek is zeer waarschijnlijk veroorzaakt toen de eigenaar de chip eruit gesneden heeft. Want zo gaat dat met afgedankte honden: op straat gezet en alle sporen die kunnen leiden tot de eigenaar worden verwijderd.

In de shelter paste Nala zich snel aan. Ze is kalm aanwezig en sociaal naar de andere honden. Ook lijkt ze geen bijzondere angst te hebben voor mannen.

Tijdens de kattentest bleek Nala weinig belangstelling te hebben voor de kat.

UPDATE 6 April 2019

Nala heeft zich direct aangepast aan het leven in het opvanggezin, het lijkt alsof ze er altijd al geweest is. Ze is in huis rustig, zindelijk, eet goed en heel vriendelijk.

 

UPDATE 13 April 2019

Vandaag logeert Nala precies 1 week bij ons.
Nala is zwervend gevonden en had een grote wond in haar hals op de plek waar de chip ooit had gezeten. Die was eruit gesneden zodat de eigenaar niet achterhaald kon worden. Ze heeft ook een tatoeage in haar oor maar deze is niet meer duidelijk leesbaar. Nala is volop gebruikt als fokteef, dat is te zien aan haar ‘melk-stekkers’. Ook is er ooit iets gebeurd met haar rechteroor. Dat is een beetje geribbeld. Alsof er een heet voorwerp tegenaan is gehouden. Het oor is minder soepel maar ze heeft er geen hinder van. Haar linkeroor mist een klein hapje. Ook dat hindert haar niet.
Nala loenst een beetje en dat geeft haar een erg charmante uitstraling!

Het lijkt alsof Nala, toen ze vorige week in het vliegtuig stapte, heeft beseft dat er een nieuw hoofdstuk in haar leven ging beginnen want ze heeft zoveel mogelijk ‘stenen’ uit het verleden achter gelaten.
“Het is nu mijn beurt!” dat is wat ze uitstraalt.
Vanaf het allereerste moment, vanaf de allereerste wandeling ‘s nachts na aankomst, voelde het vertrouwd.
Was het alsof ze er altijd is geweest. Ze heeft zich naadloos ingevoegd. Ze doet haar best maar meer nog: ze geniet zo intens! Ze kan heel blij een rondje door het huis huppelen. Of ze springt dansend en kwispelend vrolijk om je heen.
Ze heeft heel graag een aai en een knuffel, deelt alles als vanzelfsprekend zoals eten, kluif en kussen.
Of er ook een minpuntje is? Even denken…ehhhh, ze spettert als ze water drinkt. Telt dat als niet zo goed? Ik weet het eerlijk gezegd niet; wij vinden het wel komisch. En daarna maar even met een dweiltje over de vloer. Ja toch?

Zoals gezegd is Nala direct begonnen met haar inburgeringscursus en wij vinden allemaal dat ze het ontzettend goed doet! De volgende onderdelen heeft ze al met de beoordeling ‘uitmuntend’ afgesloten:
– netjes aan de lijn lopen,
-‘s nachts doorslapen,
– je eten delen met een ander,
– wachten op je beurt,
– helemaal zindelijk
– vernielt niets enz. enz.
Knap hè? Nala heeft me gevraagd om veel foto’s bij te voegen. Dan kun je haar goed bekijken.
En wie weet vind je haar zo leuk dat je erover na gaat denken of ze niet bij jou mag komen wonen!
Want dat is waarover ze droomt en op wacht…

Update 4 mei 2019

Nala heeft meegewerkt aan het onderzoek van de  universiteit van Utrecht: de uitslag van het onderzoek is bekend. Alles is goed, bloedonderzoek goed, Nala is kerngezond!

Het opvanggezin meldt:
Inmiddels is ze gisteravond voor de eerste keer ruim 3 uur alleen geweest; wij hadden een voorstelling in de schouwburg. Gewoon op haar kussen tussen de jongens gelegen, perfect gegaan.
Vanmiddag is ze een uurtje alleen geweest nadat ze flink hebben gerend en dat was ook geen enkel probleem.
Als ze met de auto mee gaat weet ze dat ze niet eruit mag springen als de deur open gaat, maar moet wachten totdat ze aangelijnd is.
Ik neem haar regelmatig alleen mee en dat vindt ze leuk. We hebben al een keer koffie gedronken bij la Place.
Kortom, ze draait probleem loos mee.
Een ding vindt ze niet leuk: regen! Maar met een regenjas aan stapt ze dapper mee!

 

UPDATE 12 februari 2020

Nala is bijna een jaar geleden geadopteerd maar helaas moeten we nu op zoek naar een ander adoptieadres.

Nala lijkt bij het adoptiegezin niet erg gelukkig en het vermoeden is dat ze als ” single-hond” wat eenzaam is.

Haar adoptie-gezin omschrijft haar als volgt:

Nala is werkelijk het liefste hondje wat we kennen. Zelf vind ze zich de ideale schoothond, haar formaat vergeet ze hierin. Ze is nu bijna een jaar bij ons. In deze tijd heeft ze zich bewezen als rustige en zachtaardige hond. Buiten vind ze het fijn los te lopen en zal dan af en aan een sprint trekken om vervolgens weer naast je te komen lopen. Aan de lijn loopt ze netjes naast je en zal alleen wat trekken als er een kat voorbij loopt. Deze vind ze erg interessant en zal tot even nadat de kat uit zich is verdwenen aan je laten weten dat daar echt een kat was. In al haar dichtbij ontmoetingen met katten heeft ze echter nooit agressie laten zien.
Nala kan goed in de auto achter in en kijkt dan het liefst lekker uit het raam. bij lange stukken gaat ze dan geduldig liggen.
Andere honden vind Nala erg gezellig, zolang deze stabiel zijn. Spelen vind ze leuk maar van onzekere of onvoorspelbare hondjes word ze zenuwachtig. Nala is een zachtaardig hondje en kan snel van streek raken. Ze heeft rust en regelmaat en voorspelbaarheid nodig. bij voorkeur zoekt Nala een huisje samen met een andere wat zekerdere hond waar ze zich aan op kan trekken.
Nala is geen geschikte hond om alleen te houden wanneer je veel van huis bent. Ze zal je dan erg missen en dit laten horen. Uit ervaring weten we dat dit geen probleem is wanneer er een andere hond bij is.
Nala is lief met kinderen maar is soms wat lomp, daardoor raden wij aan om haar niet bij kinderen onder de 4 a 5 te plaatsen.
Nala heeft haar eigen zachte mand en wil deze graag meenemen.
UPDATE 28 MAART 2020
Nala verblijft nu twee weken in een fostergezin. Daar woont ze samen met nog een andere galgo en dit lijkt haar echt goed te doen. Het is opvallend dat Nala een bijzonder gevoelig hondje is.
Na 1 1/2 week wordt er over haar geschreven:
Sinds anderhalve week is Nala hier in opvang. Ze is een ‘petite’ schoonheid, lief, vrolijk en ook gevoelig. Nala is een jaar geadopteerd geweest maar dit was geen ideale situatie voor haar en daar kreeg ze stress van. Daarop hebben de baasjes haar met pijn in hun hart teruggegeven aan Hobodogs. Nala doet het momenteel goed! Ze is vrolijk op de hondenweide, rustig in huis, zindelijk, loopt goed aan de lijn, doet het goed in de auto, en is vriendelijk naar mensen en andere honden. Ze kent de routine al, die kijkt ze ook wel af bij de andere hond in huis (Galgo reu). Helaas is die niet meteen het goede stabiele voorbeeld voor haar. Anderhalve week is nog maar kort, en ze is nog aan het bijkomen en aan het wennen.
Verder is ze heel lief en aanhankelijk: Ze knippert delicaat met haar ogen / doet haar ogen dicht als je haar knuffelt!
Het is ook geweldig om te zien hoe blij lieve Nala is als ze mag loslopen op de hondeweide. Ze springt, spurt, speelt met een glimlach op haar gezicht.
Nala is heel erg gebaat bij veel regelmaat en voorspelbaarheid. Dan bouwt ze geen stress op en kan heerlijk ontspannen.
UPDATE 1 JUNI 2020
Hoeveel pech kun je als hond hebben?
Alles leek goed te gaan, want we vonden een fijn. adoptie-adres voor lieve Nala. De overdracht ging prima en lieve Nala wist meteen de harten te stelen. Ook ging ze direct goed om met de andere honden.
Maar helaas…. ze had teveel belangstelling voor de kat in het gezin en wilde deze echt te pakken nemen.
Dit hadden wij niet verwacht want zowel in spanje als bij haar eerste opvangadres was ze goed met katten.
Ze kon niet bij de adoptant blijven en na enkele uren haalde een vrijwilliger haar op.
Heel veel foto’s op:
https://photos.app.goo.gl/qtdzHPA2FMULYRUC8