Nieuwsbrief N° 29, juni 2019

By Ilse van den Oetelaar, 14 juni 2019

Ook de afgelopen weken zijn er weer mooie adopties geweest. Lees in deze nieuwsbrief over de geluksvogels.

  • Deze maand waren er 9 adopties waaronder 3 honden die in een pleeggezin verbleven. Het begon met het goede nieuws dat  Zero, na een ongelukkige start in zijn adoptiegezin, opnieuw geadopteerd werd. Het gaat nu heel goed met hem. Bertín hoefde gelukkig maar korte tijd in zijn opvanggezin te blijven en dat verwonderde ons niet want wat een leuk en fotogeniek hondje is het! Ook lieve Nala kon het opvanggezin gaan verlaten en zij integreerde moeiteloos in haar adoptiegezin.  Onder de honden die vanuit Spanje geadopteerd zijn is Morgan, we zijn heel blij voor hem want hij heeft wat kleine gezondheidsproblemen (waaronder een tic, tengevolge van een distemper-besmetting) maar hij is gelukkig heel erg welkom bij zijn adoptanten. Ook de vrolijke jonge Ron, met zijn nog slungelige lichaam, werd geadopteerd. Ook heel bijzonder is de adoptie van Manu. Hij werd geadopteerd door mensen die al eerder een Hobodogs hadden maar die helaas veel te vroeg overleden is. We zijn heel blij dat ze weer toe zijn aan een nieuw hondje. En toen kwam het goede nieuws dat ook Mora geadopteerd werd. Omdat we Mora zelf ontmoet hebben in Spanje, met haar gespeeld en zelf gezwommen hebben (nou ja, een poging daartoe…), weten wij hoe geweldig leuk ze is en we snapten ook niet waarom haar adoptie zo lang op zich liet wachten. Maar gelukkig is het nu dan eindelijk zover. Het is ook heel fijn dat kleine Peter geadopteerd is en dat hij in afwachting van zijn komst naar Nederland niet hoeft te verblijven in de shelter maar in een betaalde opvang. En dan tenslotte Pitinga, haar zusje was als klein pupje al geadopteerd en ze gunden haar ook zó haar eigen plekje in een gezin. En dat gaat binnenkort zeker gebeuren want ook Pitinga is geadopteerd
  • Op onze site deden wij ook een oproep voor een hond, Wolf, die bij een van onze vrijwilligers in opvang verbleef. Wolf is geen Hobodog, maar uiteraard wilden wij graag hem ook en podium bieden. De adoptant werd uiteindelijk gevonden in de vriendenkring en daarmee kan ook Wolf aan een volgende stap in zijn leven beginnen.
  • We willen opnieuw aandacht vestigen op Project Leishmania. Alle honden kunnen tot 6 weken na hun aankomst vanuit Spanje hieraan deelnemen.  De berichten van adoptanten die al hebben deelgenomen zijn zeer positief. We zullen adoptanten na adoptie benaderen met de vraag deel te nemen aan dit onderzoek.
  • Graag willen wij de honden die in opvang zijn extra aandacht geven. Momenteel is dat Panda. Panda is echt een geweldige, lieve, brave, in huis rustige, galgo-mix. We kunnen eigenlijk alleen maar goede dingen over hem vertellen! En uiteraard kun je Panda ontmoeten, want hij verblijft in Nederland! Eind juni komen er twee andere honden in opvang: Sol en Tuta, beide langzitters, beide podenco(mixjes) en nu nog wat verlegen. Tuta is de moeder van Hera die al in Nederland is. En 2 dagen later  komt Uni in opvang. Uni is echt een enorme pechvogel die het vreselijk vindt in de shelter. Ze wacht ook al heel lang. Ze zal in het opvanggezin eindelijk kunnen gaan genieten van het leven. We hopen van deze langzitters op deze manier een goed beeld te krijgen en een adoptie te bespoedigen.
  • Tenslotte voor degenen die ons willen steunen voor een heel klein bedrag per maand: dat kán via Teaming: https://www.teaming.net/stichtinghobodogs . Je kunt lid worden van teaming.net en op deze manier kiezen welke goede doelen je wilt steunen voor 1 euro per maand. En een van die goede doelen is onze Stichting. Er wordt dan maandelijks 1 euro afgeschreven van je rekening. Teaming.net is een heel betrouwbaar initiatief en al duizenden mensen, wereldwijd, steunen op deze manier goede doelen. en al het geld gaat rechtstreeks naar het goede doel. Er blijft niets achter!  Misschien schrikt het  ” moeten lid worden”  even af, maar toch is het maar een kleine moeite. Wij, maar vooral de organisaties in spanje, en vooral de honden zijn je heel dankbaar!