Tuta

By Ilse van den Oetelaar, 17 februari 2019

TUTA IS GEADOPTEERD!!

 

Tuta is een ruwharige podenco die met pups gevonden is. Alle pups zijn inmiddels geadopteerd. Wie geeft Tuta een eigen plek?

 

Naam Tuta
Ras Podenco
Geslacht Teefje
Geboortedatum ongeveer 3,5 jaar oud
Gezondheid Goed! (bloeduitslagen juni 2019)
Gewicht/schofthoogte 10 kg

 

Omschrijving Tuta

 

Tuta zwier al een geruimte tijd in de straten van ronda, maar het lukte niet om haar te vangen. Ze was heel slim en wist elke keer te ontkomen. Op een gegeven moment zag men dat ze zwanger was. Niet veel later werd duidelijk dat de pups geboren waren, maar waar waren ze??

Tuta werd goed in de gaten gehouden en zo kwam men erachter dat ze de pups heel goed verstopt had. In een gat achter bossages, diep in de grond. De brandweer moest er aan te pas komen om ze te bevrijden. De pups waren nog geen drie weken oud en ondanks dat het die periode erg slecht weer was geweest, zagen ze er heel goed uit. Toen de pups eenmaal veilig in een kooi zaten, lukte het om ook Tuta te pakken, want ze kwam uiteraard naar haar pups toe. De eerste dag was ze volledig van de kaart, heel angstig maar nooit agressief.

Daarna wendde ze snel aan het leven in de protectora en de pups groeide goed en waren gezond.

Alle pups zijn inmiddels geadopteerd, waaronder Hera. Hera verblijft in Nederland.

Tuta was een hele goede moeder voor haar pups en nu alle pups het nest hebben verlaten kan Tuta wat meer tot rust komen en hoeft ze niet meer de hele tijd op te letten wat haar kroost allemaal doet.

Tuta is een voorzichtighe hond en heeft echt tijd nodig om te wennen, maar als ze je eenmaal kent is ze aanhankelijk. Dit kan enige tijd duren en de aanwezigheid van een of meerdere andere stabiele honden zou daarbij kunnen helpen.

 

 

 

Zo werd Tuta gevonden, met pups:

 

 

Eerste dag in de protectora: