Huma

By Ilse van den Oetelaar, 17 februari 2019

 HUMA IS GEADOPTEERD!!!

Huma was geadopteerd maar moest wegens verdrietige omstandigheden naar 3 dagen haar adoptiegezin weer verlaten. Deze hele lieve galgo verblijft nu in een opvanggezin en we zoeken voor haar een forever home

 

Naam Huma
Ras Galgo
Geslacht Teefje
Geboortedatum 1-9-2013
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte volgt, normale maat voor galgo

 

Omschrijving naam Huma

Ook al stond ze nog niet op onze website, toch werd deze lieve galgo geadopteerd. Ze stond op de pagina van Lucía en en toen zich iemand meldde voor Lucía wilde een bekende van hen Huma adopteren. Door persoonlijke omstandigheden ging de adoptie van Lucía niet door, maar Huma mag gelukkig begin maart de protectora verlaten.

UPDATE 6 maart:

Heel verdrietig nieuws want door persoonlijke omstandigheden moet de adoptant, na drie dagen, al afstand doen van Huma. Omdat Huma natuurlijk nog nauwelijks gehecht was hebben we besloten dat ze dan ook maar het beste zo spoedig mogelijk over kon gaan naar een pleeggezin.

En gelukkig stond er een pleeggezin klaar! Huma kwam in de middag en gedroeg zich direct heel goed, ze maakte kennis met de personen, andere honden en kat in het pleeggezin. Ze kon al vrij snel ontspannen en deed haar behoeftes netjes buiten.

Huma is werkelijk heel erg lief, maar gezien de vele littekens op haar lijf zal ze geen fijn leven hebben gehad. Ze staat onder de littekens, mist een stukje van haar oor en het puntje van haar staart, en toch is dit hondje nog zo sociaal!

We hopen dat Huma heel snel een eigen plek in een adoptiegezin zal vinden (de aanwezigheid van andere honden zal haar goed doen), want in Spanje staat al een andere, verdrietige, galgo te wachten om af te reizen naar dit opvanggezin.

Bekijk de prachtige foto’s van Huma in het opvanggezin!

 

Update 8 maart 2019:

Met Huma gaat het goed; ze heeft veel steun aan de galgo’s Kendall en Monte. In het bijzonder Monte.
Voor Huma is niets meer hetzelfde en dat brengt haar in verwarring; alles wat ze ooit geleerd heeft klopt niet meer.
Voor mannen moet je bang zijn, handen zijn om te slaan, voeten om te schoppen, altijd voorzichtig zijn met eten, goed om je heen blijven kijken want zomaar ineens kan iemand je pakken enz.enz.
Maar ineens klopt dat allemaal niet meer en wat nu?
Er is nog een andere wereld waarin mannen niet slaan, niet schreeuwen, niet schoppen.
En eten krijg je elke dag. Er staat ook speciaal voor jou een bed om op te liggen.
Huma staat open voor alle nieuwe dingen. Wil graag leren hoe ze moet reageren, komt heel voorzichtig om een aaitje te halen.
Ze wil erbij horen, doet haar best hoe eng ze een situatie ook vindt, als Kendall en Monte gaan, gaat ze mee.
Die wil is haar sterke punt, daarmee komt ze verder. Ze heeft niet de neiging om te vluchten.
Ze krijgt ’s middags pasta met gebakken spekjes, creme fraiche en geraspte kaas om wat aan te sterken.
Dan laten wij haar alleen want in die situatie zie je duidelijk dat ze niet gewend is om iets lekkers te eten zonder narigheid.
Ze schrokt haar mond vol, rent door de kamer, schrokt weer snel en rent weer weg. Ze verwacht niet anders dan dat ze weggejaagd zal worden of iets dergelijks.
Maar nu dat niet gebeurt durft ze heel voorzichtig met haar staart tegen haar buik te eten. Nog steeds alert, dat wel.
’s Nachts slaapt ze rustig. Ze is helemaal zindelijk. Plas en poep gaat het beste ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat want dan komt ze niemand tegen.
Dus soms doet ze tijdens de middagwandeling helemaal niets.
Als we terugdenken hoe hectisch afgelopen week voor haar geweest is dan kan ik alleen maar zeggen: petje af voor zo’n dapper dametje!
Afscheid van haar vriendinnetje, helemaal alleen op reis, daarna weer naar een ander huis, poeh, poeh en dat allemaal in je eentje terwijl je vertrouwen tot een minimum is afgebroken. Met andere woorden: ze heeft een geweldig karakter en een sterke wil om er iets van te maken. Een heel lief en aanhankelijk hondje is ze.
Aan de buitenkant bekrast en bekladderd maar van binnen absoluut niet gebroken, integendeel!
Nu nog een eigen thuis, liefst mét Lucia.
Voorgoed samen, dat zou toch geweldig zijn? Dan heeft het zo moeten lopen.
Huma luistert heel goed naar haar naam.
Als ze wordt geadopteerd zal dat voor haar weer een overgang zijn. Moet ze weer wennen aan een andere situatie.
Als ze haar naam mag houden, zal dat in ieder geval een houvast zijn. Snap je wat ik bedoel?
Naar Humi luistert ze ook wel.