Nieuwsbrief N° 25, februari 2019

By Ilse van den Oetelaar, 15 februari 2019

Afgelopen weken is het koud geweest, vandaag was er dan eindelijk even een zonnetje. Midden in de maand: tijd voor de nieuwsbrief, met adoptie,  een hoopvolle bericht maar helaas ook verdrietig nieuws. 

  • Zoals altijd beginnen we met de adopties van de afgelopen maand. De laatste twee hondjes uit het nestje mix-waterhondjes, Dov en Eli werden geadopteerd en zullen samen met hun broertjes begin maart afreizen. Vrolijke Elsa vond snel een adoptant en gelukkig kan haar een lang verblijf in een shetler bespaard blijven. Marea heeft wel lang in de shelter moeten wachten op een adoptant, maar gelukkig is het nu eindelijk zo ver! Heel fijn te kunnen melden dat er een hondje uit het dodingstation, hondje n° 1381, Tana, is geadopteerd. En nadat eerder zijn broertjes Bibi en Bubu al geadopteerd werden, én zijn moeder Bethy, was het nu de beurt aan Bobo.
  • Eind januari werd de shelter van Callejeros de Fernán Núñez opgeschrikt toen ze voor hun poort, in een vuilniszak een bijna levenloos hondje vonden. Ze namen haar mee naar de dierenarts en noemde haar Margarita. Margarita was er zeer slecht aan toen en er volgde een lange, en dure behandeling. We deden een oproep en dat leverde maar liefst 800 euro op!! Daarmee konden de eerste rekeningen bepaald worden. Margarita kon na een verblijf in de kliniek met een vrijwilliger mee naar huis, waar een intensieve verzorging en begeleiding volgde. Margarita gaat elke dag nog een stapje vooruit. Gelukkig is haar longfunctie verbeterd en eet ze. Haar angsten worden minder en als ze voldoende hersteld is zoeken we voor haar een adoptiegezin. Bekijk de nieuwe filmpjes van haar!!
  • Verdrietig nieuws voor Panda. Deze galgo-mix stond als een van de eerste honden op onze website en werd ruim 1,5 jaar geleden geadopteerd in spanje. Maar afgelopen maand werd hij teruggebracht, ze besteedden nauwelijks tijd aan hem, zo bleek. En daarom zoeken we voor hem een nieuw adoptiegezin.
  • 1 Februari hebben we stil gestaan bij Dia del Galgo. 1 Februari is het eind van het jachtseizoen en dan worden er tienduizenden jachthonden, voornamelijk galgo’s, afgedankt. Afgedankt omdat ze niet meer bruikbaar zijn, niet snel genoeg, niet gezond meer.. Afgedankt op de meest vreselijke wijze. Shelters stromen vol, honden worden op straat gevonden, dood, of bijna dood, en mishandeld.
  • Ronda’s shop wilde het Sponsorjassen-project ditmaal ook jassen laten maken voor Camino a Casa. Dit was een initiatief van Mieke Saanen, die binnenkort Merry van Camino a Casa zal gaan opvangen. Loes Dijkgraaf heeft heel wat uurtjes achter de naaimachine gezeten en zo werden er 27 jasjes ingepakt en op de post gedaan.
  • Erg ontdaan waren we van het nieuws dat kleine Aliza, het enige teefje in het nestje van mix-waterhondjes,  ‘s morgens dood gevonden werd. Ze overleed zeer waarschijnlijk ten gevolge van een val, waarbij ze heel ongelukkig terecht gekomen is. De adoptanten waren erg aangeslagen, want het mandje stond voor Aliza al klaar. Inmiddels hebben ze  hun hart verloren aan een ander jong hondje en kan ook voor hen het aftellen gaan beginnen.
  • Tenslotte aandacht voor Project Leismania. Als u hier klikt vindt u meer informatie. Inmiddels heeft Zarza de kliniek van de Universiteit bezocht en zij is uitgebreid onderzocht en is nu in afwachting van de bloeduitslagen. De adoptante had een zeer positieve indruk van dit consult. We willen alle adoptanten van nieuwe hondjes dan ook nadrukkelijk vragen deel te nemen aan het project.