Het verhaal van kleine Margarita

By Ilse van den Oetelaar, 27 januari 2019

 MARGARITA IS GEADOPTEERD!!

 

Het verhaal van Margarita staat, helaas, model voor de schrijnende zaken die de vrijwilligers in Spanje tegenkomen. Met behulp van veel donaties proberen zij Margarita te helpen

 

 

Naam Margarita
Ras Mix (bodeguero)
Geslacht Teefje
Geboortedatum 2012-2013
Gezondheid Zie tekst
Gewicht/schofthoogte 6 kg

 

Omschrijving Margarita

 

Margarita werd door de politie ergens op straat aangetroffen, ze was bebloed, in shock en de politie heeft haar naar een dierenarts gebracht. Maar omdat het direct al duidelijk was dat er grote kosten zouden komen, en ónduidelijk was wie die zou betalen wilde de dierenarts niet verder helpen. De politie nam dit zwaar gewonde hondje mee en legde haar voor de poorten van de zeer kleinschalige shelter van Callejeros de Fernán Núñez, in een vuilniszak, met haar hoofdje er net uit.

De shelter bestaat uit een klein strookje grond waar een handjevol vrijwilligers wat hokjes hebben neergezet en waar zij een paar hondjes opvangen. Ze komen dagelijks even langs om de hondjes te voeren, te verzorgen, met ze te spelen en vooral foto’s maken zodat ze snel geadopteerd kunnen worden.

Een van deze vrijwilligers trof Margarita voor de poort aan. Ze dacht eerst dat ze dood was. Ze heeft het arme hondje opgepakt en is er direct mee naar een dierenarts gegaan en daar werd geconstateerd dat er van alles loos was: Subcutaan emfyseem, linker long met contusie en bloedingen, enige hemothorax en trauma aan de dikke darm. Haar hele hoofdje zat ook vol wonden, waarvan één in/rond haar oogje. Mogelijk waren dit bijtwonden.

Er volgende veel noodzakelijke onderzoeken en Margarita was zo kwetsbaar, balanceerde op het randje van de dood, dat ze in de kliniek moest blijven. Onze contactpersoon stuurde ons dit bericht met als noodkreet: we kunnen deze kosten helemaal niet dragen!

En dus deden wij een oproep op Facebook en al snel stroomden de donaties binnen, geweldig!!

Margarita had en heeft nog een lange weg te gaan. Haar doorboorde long/ klaplong met veel bloedverlies blijft het meest verontrustend. Gelukkig is ze inmiddels thuis bij de vrijwilliger. Maar de zorgen blijven, want Margarita is soms zo ontzettend bang (en later bleek waarschijnlijk door hallucinaties) dat ze zich niet laat verzorgen en flink van zich afbijt. En opwinding is juist zo slecht voor haar. Ze drinkt, maar eten blijft een probleem. Ze lijkt bijna niets te lusten en het speciale voer van de dierenarts al helemaal niet. De vrijwilligers proberen nu echt van alles om haar te verleiden een beetje te eten.

Zonder de geweldige donaties van onze volgers op Facebook was dit allemaal niet mogelijk geweest. De vrijwilligers zijn dan ook ontzettend dankbaar een ontroerd door de steun die zij ontvingen.

(Desgevraagd kunnen dierenarts-rapporten, bloeduitslagen, foto’s, röntgenfoto’s, en rekeningen overlegd worden)

We bedanken: M. Berse-v Geffen, E. Scheper, K. Hazenberg, K. Vroommans en J. Bos, I. Muller, R. Bertran, S. Akkerman, P. Kenter, V. v Herrewaarden, V. Hazelhoff, M. Leenaerts, K. Pruiser, W. Deguelle, F. Rajewski, J v Keulen, G. Chatrou, C. wiendels, Y Douma, J v/d Plas, B. Jansma, F. Niemann, M. Herfst, F. Strik, M. v Veenen, G. Engel, P. Geens, J. v Bakel en T Galistan

 

 

UPDATE 14 FEBRUARI:

Margarita eet gelukkig al veel beter maar blijft een sterke voorkeur houden voor menseneten. Het speciale voer van de dierenarts lust ze niet. Ze geniet van de aandacht van haar verzorgster. Ze is op controle geweest bij de dierenarts. Hij schat haar 6 jaar oud. Ze heeft een heel slecht gebit.

 

Update  22-2: Margarita gaat goed vooruit. Ze loopt goed mee aan de riem en geniet van de aandacht die ze krijgt.