Nieuwsbrief N° 5, juni 2017

By Ilse van den Oetelaar, 14 juni 2017

We gaan de zomer in en gelukkig hebben veel mensen besloten om hun leven te verrijken door een hond uit Spanje te adopteren. Zo kan er lekker gewandeld, gerend, gefietst, geknuffeld, gezwommen en vakantie gevierd worden!

  • Ook de afgelopen maand zijn er weer veel honden geadopteerd: Nudos, Dakota, Verne, Odin, Barbone, Peter en Linda (samen!!), Bolita,  Layla, Areta en Sira.
  • Opvallend veel (mix) waterhonden vonden hun adoptiegezin. Blijkbaar zijn deze honden erg gewild. En dat is heel begrijpelijk want het zijn hele fijne en actieve gezinshonden. Uiteraard leggen we altijd goed uit dat we geen garantie kunnen geven op de soms verwachtte hypoallergene kenmerken van een hond. Info kun je hier vinden.
  • We zijn enkele keren benaderd door mensen om uit te kijken naar een hond die mogelijk bij ze past. Het is goed om te weten dat wij slechts een klein deel van de honden die verblijven in de shelters/ protectora’s en particuliere opvangadressen waar wij mee samenwerken op onze site hebben staan. Dus mocht u een hond willen adopteren en mocht u op onze website nét geen geschikte hond voor uw situatie vinden, meldt het ons en samen kijken we naar een geschikte hond.
  • Zoals u misschien is opgevallen, zijn bij een deel van de honden op onze site de bloedtesten al uitgevoerd maar bij een ander deel moet dat vaak nog gebeuren. We hebben ervoor gekozen om de honden waarbij de bloedanalyses nog niet gedaan zijn tóch op de site en Facebook te plaatsen. De shelters zijn nu eenmaal financieel niet in staat om van al hun honden (soms meer dan honderd) bloedtesten te laten uitvoeren. Zodra iemand belangstelling heeft voor een hond wordt er onmiddellijk bloedonderzoek uitgevoerd. Hiermee heeft u in een actuele uitkomst van het bloedonderzoek. Een enkele keer kan dit betekenen dat een hond, helaas, positief is bevonden op een van de ziektes: Filaria, Erlichea of Leishmania. In overleg met u wordt dan gekeken wat dit betekent voor de hond, voor de behandeling, voor u en uw portemonnee en uiteraard de adoptie. Vanzelfsprekend staat het u dan vrij om af te zien van adoptie.
  • Stichting Hobodogs is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), vanaf 13 januari 2017. Daarmee zijn uw giften en donaties aftrekbaar bij de Belastingdienst.
  • We zijn begin 10 juni de 1000 likes gepasseerd op Facebook. Onze berichten worden steeds meer bekeken en gedeeld en daarmee komen onze adoptiehonden bij meer mensen in beeld. De kans op adoptie neemt  toe!
  • Verder luiden wij de NOODKLOK voor Sandra. Sandra, te zien hierboven op de foto, is een jonge vrouw die een deel van de honden van Camino a Casa bij haar in opvang heeft. Zo verbleven bijvoorbeeld Nora, Duende, Carola en Nudos bij haar. En Odin en Layla, inmiddels geadopteerd, wachten bij haar op een vlucht. Helaas wordt haar huurcontract niet verlengd en moet zij 1 oktober haar huis verlaten. Momenteel verblijven bij haar Morucha (al heeel lang!), Panda, Manchi, Kass en Milos, naast een groot aantal andere honden. Ze kan ze niet allemaal meenemen en we vrezen dat er voor de genoemde honden dan een andere opvang gevonden moet worden waar ze mogelijk niet de aandacht en vrijheid krijgen die ze gewend zijn. Dus voor hen zoeken we met spoed een adoptiegezin:  MoruchaPanda, ManchiKass en Milos