Nieuwsbrief N° 38, maart 2020

By Ilse van den Oetelaar, 15 maart 2020

In deze tijd van veel onzekerheden in verband met het Corona-virus, hier en in Spanje, is het tijd voor onze nieuwsbrief.

  • Deze maand hebben we heel veel adopties te melden. Het is heel fijn dat na bijna een jaar in opvang mooie Panda eindelijk is geadopteerd! En ook  Enya werd vanuit haar opvanggezin geadopteerd.  Ook heel bijzonder is de adoptie van Yenka. Zij stond vanaf de eerste dag na oprichting van de stichting op onze website en nu was het dan eigenlijk haar beurt!  Ook langzitter Selva kon de protectora verlaten! De teckelmix Abbey werd geadopteerd en ook haar dochters Janis en Judy vonden hun eigen adoptiegezin, evenals broertje Jackson. En ook Cari, het hondje dat een oog moest missen nadat ze in slechte omstandigheden gevonden was, werd geadopteerd. Tenslotte vonden we ook voor de volgende jonge honden een eigen plek: Phineas (die zal uitgroeien tot een flinke jongen), Nika (het vrolijke kleine hondje) en Nadia ( het bijna onzichtbare bodeguerootje). Gefeliciteerd allemaal!
  • Helaas verliepen een aantal adopties niet zoals verwacht en daarom moesten wij opnieuw op zoek naar een adoptant voor Clayton (inmiddels is er serieuze belangstelling voor hem) en ook voor Nala. Beiden honden zitten nu in opvang. Ook Bilbo moest verhuizen vanuit zijn “nood-opvang” naar een ander opvanggezin en daar gaat het heel goed met hem. Voor Uni is helaas nog altijd geen belangstelling. En zij wacht al zo lang!
  • We kunnen er niet omheen: het coronavirus! Voor zover nu bekend is de noodtoestand in Spanje uitgeroepen en gaat Spanje 16 maart  “op slot”. Wat dat voor exacte gevolgen gaat hebben voor onze partners in Spanje is nog niet bekend. Wegtransporten met honden (voor andere stichtingen) zijn geannuleerd. Of vliegverkeer nog mogelijk is weten we niet maar de kans is heel groot dat vluchten niet doorgaan of dat mensen niet naar Spanje willen vliegen en daarom ook geen honden voor ons kunnen begeleiden. Mogelijk kunnen de shelters ook geen honden naar vliegvelden brengen. Nog niet alle geadopteerde honden zijn al in Nederland en voor enkele van hen hadden we al vluchten geregeld, maar mogelijk gaan deze niet door. Voor andere geadopteerde honden  hebben we nog geen vluchten. Heel heel veel onzekerheden!. Dit kan betekenen dat een adoptant nu (veel) langer moet wachten op een hondje. We hopen van harte dat mensen daarom niet afzien van adoptie! Dat zou voor onze Spaanse vrienden echt een strop zijn.
  • We hebben een voorjaarswandeling gepland op zondag 5 april, om 11.00 verzamelen bij Bosch en Duin in Udenhout. Cristina van Camino a Casa zal aanwezig zijn. Maar het is nu nog zeer onzeker of de wandeling wel door kan gaan en of Cristina erbij kan zijn. Via FaceBook houden we u op de hoogte!
  • We zijn blij te kunnen melden dat we voor de twee galgo’s die gered werden uit het dodingstation inmiddels 1700 euro hebben ontvangen waarmee Puntanimals de dierenartskosten kan gaan betalen. De honden, Aura en Nevana, maken het naar omstandigheden goed! Zij komen binnenkort ook ter adoptie en u kunt ons nu al mailen mocht u interesse hebben.