Nieuwsbrief N° 36, Januari 2020

By Ilse van den Oetelaar, 17 januari 2020

Er is alweer een jaar voorbij en inmiddels al drie jaar sinds de oprichting van Hobodogs.

In deze nieuwsbrief kijken we zoals altijd terug op de afgelopen maand, maar ook even op het afgelopen jaar (het jaarverslag 2019 volgt later). Vandaag ook speciale aandacht voor alle hondjes die in opvang verblijven.

  • De afgelopen maand werden de volgende hondjes geadopteerd: Marie-Ellen, de jonge waterhond-mix, Cobain, óók een waterhond-mix, kleine Max, Sauce, de jonge Mastin-Mix, Cappuccino, de bijna blinde Mastin-pup, kleine Arunda, die al langere tijd op een adoptant wachtte, Paulina, ook een jonge mix-hond, Clayton, die gaat wonen bij een andere Hobodogs en May, een Mastin-mix uit het dodingstation.  8 hondjes in korte tijd, dus het adoptie-team heeft het heel druk gehad!
  • We kijken tevreden terug naar 2019 waarin 97 honden geadopteerd werden. Daarvan waren er 47 honden van ARPA, 21 van Puntanimals, 13 van Callejeros de Fernán Núñez, 5 van of via Camino a Casa, 5 van Hogram, 5 uit de perrera via Hada en 1 hondje van Apapa. In het jaarverslag volgt meer informatie;
  • Vandaag met klem nogmaals aandacht voor onze pleeghondjes: Uni wacht al sinds het voorjaar van 2019. Uni is een hele aandoenlijke, beetje introverte, maar wijze hond, die niet veel van je vraagt, geniet van de wandelingen, kan loslopen op veilig terrein, geen problemen maakt met andere honden.. en wat te denken van Panda, hij is prachtig, lief, aandoenlijk, gaat graag mee met de auto en uit wandelen, is dan gek op rennen. in huis is hij kalm en op zijn rust gesteld. Hij kan bij andere honden en bij katten geplaatst worden maar ook als single-hond zou hij gelukkig kunnen worden, bovendien is hij prachtig! een nieuwe opvanger is Enya. Enya is jong en energiek en kan heerlijk spelen met andere honden. In huis kan ze ook heerlijk lui zijn en ligt dan het liefst op schoot. Ze is heel aanhankelijk en moet nog leren om alleen thuis te blijven. Daar wordt nu aan gewerkt. Kleine, mooie Bruno is ook in opvang. Na een verhuizing ging het Noet goed met hem en nu kijken we uit naar een andere adoptant. Voor Campanilla, die ook in opvang zit is de adoptie-procedure bijna afgerond. Al deze honden zijn uiteraard te ontmoeten en hun opvolgers kunnen u heel veel goede informatie geven.
  • Tenslotte nog het verdrietige nieuws dat de organisaties waar wij mee samenwerken allemaal aangeven dat ze overvol zitten. De aanwas van honden blijft maar komen….. het lijkt en het is soms dweilen met de kraan open, maar vergeet niet: elke geredde hond is er 1!

Bruno

Enya

Panda

 

Uni