Nieuwsbrief N° 19, augustus 2018

By Ilse van den Oetelaar, 15 augustus 2018

Het waren de afgelopen weken Spaanse temperaturen hier in Nederland dus namen veel Adopted Hobodogs  siësta. Het is weer tijd voor de nieuwsbrief!

De vakantie-periode loopt weer ten einde.

Op bovenstaande foto ziet u Zape. Misschien denkt u: Wat maakt dat geadopteerde hondje een tevreden indruk… maar Zape is niet geadopteerd en hij wacht al 7 jaar (!) in een opvang in Spanje. Gelukkig was er even tijd om hem een dagje mee te nemen naar het strand. Dit betekent niet dat Zape nu in een paradijsje woont. Het verblijf van de opvang ziet er goed uit, en de verzorging is prima, maar uiteindelijk zitten er toch altijd teveel honden bij elkaar en kunnen de honden niet de aandacht krijgen die ze nodig hebben, verdienen en zo graag willen. De meeste honden komen zelden buiten de muren van de opvang. Zo’n dagje mee naar het strand is dan natuurlijk geweldig voor Zape. Maar we blijven voor hem zoeken naar een adoptant. we geven niet op: Zape

  • Afgelopen weken was het wat rustig met nieuwe adopties: Zara en Chiss werden geadopteerd. Zara gaat bij 3 bordercollie’s wonen en Chiss bij 3 podenco’s. Wat een geluk! Er lopen op dit moment nog een aantal aanvragen.
  • Verder hebben we een geweldige up-date over Miri: Het gaat heel goed met haar en ze heeft inmiddels laten zien wat voor slim, leergierig en lief hondje ze is. We hebben veel prachtige filmpjes en foto’s van haar. Voor mensen die belangstelling hebben betekent dit dat we veel goede informatie kunnen geven over haar en dat ze precies vernemen wat voor hondje Miri is.
  • Minder goed nieuws over Ferrari: al enkele weken had hij pijn aan een teen, die alsmaar dik en ontstoken was. Behandelingen hielpen niet en het lukte helaas ook niet om een punctie te nemen om te kijken of er kwaadaardige cellen waren in de teen. Daarop heeft de dierenarts besloten de teen te amputeren. Toen de teen verder onderzocht werd bleek dat er inderdaad sprake was van een kwaadaardige tumor. Een hele schok voor alle mensen die Ferrari kennen en volgen. Gelukkig is Ferrari, die liefdevol Ome Arie wordt genoemd, in de geweldige handen van Miranda, waar hij alle verzorging en steun krijgt die hij nodig heeft. Hij is in opvang bij Miranda en hij moet nu eerst zijn poot weer leren gebruiken. Ferrari geniet van de roedel van zijn opvanggezin en alle liefde die hij krijgt. Hij heeft al zoveel narigheid in zijn leven gehad: een rotleven bij de jager, gedumpt in een dodingstation, opgenomen in een shelter waar hij heel lang heeft gewacht en helaas geen goede match in zijn adoptiegezin waar ze zo naar hem hadden uitgekeken. Maar nu heeft hij toch een glimlach op zijn gezicht!
  • Galia had ook pech: zij werd in de opvang in Spanje aangevallen door twee andere honden en liep lelijke beetwonden op. Ze herstelt gelukkig goed en ze geniet van de aandacht van haar verzorgster. Er staan leuke filmpjes van haar op de site.
  • We doen een NOODOPROEP voor Neville, de prachtige Mastinmix die samen met zijn zusje Nena werd opgevangen door onze vrijwilliger Jessica, die eigenlijk haar handen al vol had aan haar eigen honden.  De situatie is niet ideaal: Neville is een grote puberende hond die aandacht en uitdaging en begrenzing nodig heeft. Samen met de andere vrij jonge honden bij Jessica gaat hij nu grenzen opzoeken en daarmee hebben ze geen goede uitwerking op elkaar. We kennen Neville als een lieve hond die met de juiste begeleiding een geweldige huishond is. We zoeken dus mensen die Neville willen adopteren of eventueel opvangen en hem kunnen begeleiden/ opvoeden.