Miri

By Ilse van den Oetelaar, 15 juli 2018

Miri is geadopteerd!!

 

Miri is een lief, speels teefje van bijna 3 jaar oud. Ze verblijft inmiddels enkele maanden bij haar opvanggezin en we zoeken een adoptant voor dit gevoelige, leergierige hondje

Naam Miri
Ras  Mix
Geslacht  Teefje
Geboortedatum  Begin 2016
Gezondheid  Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte  13 kg

 

Omschrijving Miri

Miri is een van de vier hondjes die in zeer slecht omstandigheden in een woning werden aangetroffen. Voor hun leven werd gevreesd en ze zouden afgegeven worden bij het dodingstation, maar Irene van Protectora Arpa nam ze mee.

Miri zat onder de parasieten en was mager.

In het begin was ze even wat afwachtend, maar al snel liet ze zien dat ze een vrolijk jong hondje is dat van spelen houd. Ze was vriendelijk in contact en maakte met de andere honden in de protectora nooit problemen

UPDATE 9 juni 2018

Miri is in februari geadopteerd.. Helaas vernamen wij dat in verband met persoonlijke omstandigheden niet meer lekker in haar vel zat en daarom gaan we op zoek naar een nieuw adoptie-gezin. Eerst zal Miri opgevangen worden in een opvanggezin zodat we eenveter beeld van haar krijgen.

UPDATE 17 oktober 2018

Nadat Miri werd opgenomen in het opvanggezin  bleek al snel dat de korte adoptieperiode Miri geen goed had gedaan, ze was aanvankelijk heel erg aangeslagen en was vooral het vertrouwen in de wereld een beetje kwijt. Maar ondertussen geniet ze weer met volle teugen van het leven!

Samen met de andere honden van het opvanggezin geniet ze van het herontdekken van haar leventje.  Miri is heel erg trouw, mensgericht, gehoorzaam, kan met andere dieren (kippen, schapen, paarden,…), houdt enorm veel van spurtjes trekken maar is ook gewoon rustig in huis, kan (samen met de andere honden) alleen thuis blijven, sloopt niet, is al mee op uitstap geweest op restaurant, naar zee, naar een marktje, op terrasje,…en doet enorm haar best om haar baasje te plezieren! Miri zou liefst in een gezin wonen waar al een stabiele hond aanwezig is, of in een gezin waar ze veel tijd en aandacht krijgt.

Miri vindt het fijn om duidelijke regels te krijgen, en heeft wel wat tijd nodig om vertrouwen te krijgen in een nieuw gezin, maar eenmaal ze dat heeft is ze je maatje! Dan kan ze echt genieten van een knuffel of een aai.

Miri kan nu goed met andere honden overweg, dat heeft ze inmiddels mogen leren in de opvang, ze heeft hierin soms nog de bevestiging van haar baasje nodig.  Enkel haar nieuwsgierigheid wint het soms nog van haar gehoorzaamheid als ze tijdens het loslopen een andere hond ziet. Maar ook dat gaat stilaan steeds beter!

Kortom, een heerlijk actief en aanhankelijk dametje. Wie geeft haar de kans om zijn of haar hart te laten veroveren?

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.


(in dit filmpje zie je hoe Miri omging met bekende honden, het lijkt spelen maar ze is veel te serieus en niet echt ontspannen)


(in dit filmpje zie je hoe Miri leert om goed op honden te reageren)

FILMJES VANAF 20 Juli: