Nieuwsbrief N° 18, juli 2018

By Ilse van den Oetelaar, 17 juli 2018

Hartje zomer, veel mensen hebben vakantie, maar sommige honden hebben helaas nooit vakantie… vooral de honden uit het dodingstation hebben het extra zwaar.

Bijzonderheden van de afgelopen maand:

  • Zoals gewoonlijk beginnen we weer met enkele adopties:  Vicente werd geadopteerd toen wij gevraagd werden uit te kijken naar een Spaniel-achtig hondje. Vicente zal 26 juli door zijn adoptant opgehaald worden in Spanje. Jon, de grappige waterhond, hoeft gelukkig niet lang in de protectora te blijven want al snel na de publicatie van zijn eerste foto’s meldde zich een belangstellende. N° 1074, een leuke jonge hond die al enige maanden in het dodingstation zat werd opgemerkt door mensen die op zoek waren naar een speelse hond als maatje voor een van hun andere honden. N° 1074 krijgt een naam, ze zal Belle gaan heten en ze word 19 juli opgehaald door haar adoptant. Olivia, het kleine podenco-pupje werd gered uit een verschrikkelijk verblijf en stond als dat op de profielfoto van onze FaceBook-pagina stond en werd daar direct opgemerkt door iemand die het ras goed kent en verliefd op haar werd, dus ook dit hondje is geadopteerd. En tenslotte kunnen we ook melden dat Luna geadopteerd is. Luna werd meer dan een jaar geleden, na een lange tijd,  gered uit het dodingstation ( door Brende) en verbleef sindsdien bij ARPA. Herhaaldelijk deden we een oproep voor een adoptant of een opvanggezin en eindelijk is het nu zover. Een van onze adoptanten zag de oproep voorbij komen en wees een kennis van haar, die net haar hond had moeten laten inslapen, op Luna. En na een huisbezoek was de adoptie rond. Het toeval wil dat Luna  bijna dagelijks zal gaan wandelen in het bos waar ook de bestuursleden van Hobodogs vaak te vinden zijn.
  • Miri (zie foto hierboven) verblijft sinds 26 juni in het opvanggezin, bij Annelies. En is die paar weken is er heel veel gebeurd. Annelies leert Miri steeds beter kennen en begrijpen en ook omgekeerd! Miri snapt steeds beter wat er verwacht wordt, welk gedrag gewenst is en welke gedrag niet nodig of ongewenst is. Zo kunnen we de mensen die belangstelling hebben voor Miri een goed beeld schetsen en uiteraard kunnen mensen haar ontmoeten. Miri is een heel sensitief hondje, een hondje dat je niet zomaar vergeet!
  • Ferrari ontwikkelt zich ook steeds beter in het opvanggezin van Miranda.  Wel blijft hij last houden van een ontsteking aan een teen waarvan hij waarschijnlijk veel pijn heeft ondervonden en nog ondervindt. Momenteel zijn we in afwachting van de uitslag van het onderzoek van de dierenarts. Ook voor Ferrari geldt: als je hem leert kennen gaat hij in je hart zitten en juist met alle pech die hij heeft gehad gun je hem nu eindelijk die gouden mand. We houden u op de hoogte!
  • We kregen een naar bericht uit het dodingstation van Huelva. De vrijwilligersorganisatie die daar met beperkte middelen en tijd zich mag inzetten voor het welzijn van de honden en probeert adoptanten te vinden, Proyecto Vida van HADA, geeft aan dat het dodingstation vol is, té vol waardoor honden dreigen te worden afgemaakt…Daarom zijn adoptanten harder nodig dan ooit!  Zoekt u een hond, misschien een bepaald ras, bepaalde leeftijd, geslacht of energie-niveau: wij kunnen altijd kijken of er een geschikt hondje voor u in het dodingstation zit.  U kunt ook zelf een kijkje nemen op hun Facebookpagina: HADA .