Nívea

By Ilse van den Oetelaar, 20 juli 2018

NIVEA IS GEADOPTEERD!!

 

Nívea werd een 10 dagen geleden op een veld langs een straat aangetroffen met 4 pups. Het is zeer aanhankelijk hondje van 2,5 jaar.

Naam Nívea
Ras Mix
Geslacht Teefje
Geboortedatum 15-02-2016
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 10 kg, 40 cm

 

Omschrijving Nívea 

Nívea werd aangetroffen met 4 pups van ongeveer 2 maanden oud. Haar vacht was volledig vervilt en vuil en ze was erg mager. Het veld lag midden in de zon en Nívea moest de pups regelmatig alleen laten, op zoek naar eten. Er was geen enkele bescherming en het gevaar was groot dat ze zouden uitdrogen of op zoek naar water en voer, overreden zouden worden.

Nívea liet zich gelukkig redden, hoewel ze erg angstig was. Ze werd direct bevrijd van haar vacht en parasieten en na een wasbeurt zag ze er heel anders uit. Nu ze eenmaal gemerkt heeft dat de mensen uit de protectora het goed met haar voor hebben en dat ze niet meer hoeft te vechten voor haar voer begint ze stilletjes aan uit haar schulp te komen (zie filmpje).

Ze maakt naar de andere honden geen problemen maar ze beschermt haar pups uiteraard wel. Ze wil het liefste in de buurt van haar pups blijven en daarom is ze ook nog niet mee gaan wandelen.

Ze is nog niet getest met katten.

We denken dat Nívea met tijd en liefde het vertrouwen zal krijgen in haar verzorgers. Ze heeft een zacht karakter.
Haar pups zijn ook ter adoptie. De vaderhond is zeer waarschijnlijk een bekende, loslopende, bodeguero, genaamd Romerito. (zie video) Hij is berucht/beroemd om zijn hofmakerij…

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.