Nieuwsbrief N° 69, Oktober 2022

By Ilse van den Oetelaar, 29 oktober 2022

Veel later dan normaal is hier de nieuwsbrief. De redenen dat we zo laat zijn treft u aan in de brief

  • Hoewel we normaal altijd beginnen met een opsomming van alle adoptie-procedures die wij de afgelopen periode hebben afgerond willen we ditmaal jullie een kijkje geven in onze drukke keuken. Deze periode begon met allerlei tegenslag rond de adoptie van Happy. Happy is een hondje waarvan we vooraf gedacht hadden: die is zo lief en mooi en leuk, daar vinden we vast heel snel een adoptiegezin voor. Er kwamen heel heel veel aanmeldingen en telkens als we net in zee gingen met iemand kwam er iets tussen en konden we weer opnieuw beginnen. Uiteindelijk was de adoptie dan toch rond….. maar oh nee… toch weer niet en ditmaal was er grote haast om een geschikt adres voor Happy te vinden. Geen tijd voor lange procedures, huisbezoeken en wat waren blij met het aanbod van een adoptant dat ze daar naar toe mocht. Vervolgens ontvingen we heel veel mails van teleurgestelde mensen, ook boze mensen en werden er zelfs harde woorden gebruikt. Maar iedereen kreeg netjes antwoord van ons en gelukkig bracht dat, in de meeste gevallen, begrip. In deze periode liepen er ook heel veel aanvragen voor verschillende honden en het adoptieteam had het razend druk. We hadden ook een hele goede adoptant voor Diana gevonden (zij heeft al een hobodog) maar een paar dagen voor vertrek uit Spanje moest zij noodgedwongen melden dat Diana niet kon komen. Gelukkig kon Diana naar het opvanggezin van Mieke en Paul. Ook lukte het ons nog net om ook een andere galgo te laten afreizen naar Nederland, Careto en hij zit in opvang bij Miranda.                                                                                                       Toen volgende er twee weken waarin we betrokken raakten in een juridisch strijd. We moesten heel veel materiaal aanleveren, bewijzen verzamelen, overleggen en waren tot diep in de nacht bezig. We werden/worden bijgestaan door een hele goede advocaat. Maar wat heeft het ons een stress opgeleverd! En toen er net op maandag eindelijk wat rust leek te komen, ontvingen wij op dinsdag het bericht dat een van onze adoptiehonden was ontsnapt, aan de andere kant van het land. Dus meteen sprongen alle alarmbellen weer aan en deden we alles wat mogelijk was om een bijdrage te leveren aan het werk van geweldige team van Honden Zoek groep Noord Nederland. Er volgende twee dagen van spanning, niet slapen en grote zorgen. Gelukkig werd de hond veilig gesteld en ze verblijft nu in een opvanggezin waar ze de tijd krijgt om bij te komen.
  • Maar ondanks deze drukke en stressvolle periode hebben we voor heel veel honden een adoptiegezin gevonden. Killa, Coco, Paquito, Yari, Happy (!), Ares, Justin, Feek, Vigo. Julio, Terry, Salomon, Karina, Pecas
  • Ook pech voor Orgullosa: zij verliet het opvanggezin en ging bij haar adoptant wonen maar door persoonlijke omstandigheden kan Orgullosa hier niet blijven en dus zoeken we ook voor haar een adoptiegezin.
  • Op donderdag 3 november gaat het adoptieteam naar Zuid-Spanje (uiteraard geheel op eigen kosten). We willen daar gaan kijken bij de nieuwe shelter van Puntanimals en natuurlijk ook de oude shelter. Op beide plekken wachten veel honden op een adoptiegezin. Mocht u belangstelling hebben voor een van die honden dan kunnen wij extra foto’s of filmpjes maken of vragen die u heeft voorleggen aan het team. Ook gaan we kijken hoe HADA hun werk voortzet nu zij niet meer mogen samenwerken met het dodingstation. Tenslotte gaan we ook nog kennismaken met een klein particulier initiatief om te kijken of er een samenwerking tot stand kan komen.

(Op de foto ziet u Diana en haar dochter Mona. Mona verblijft nog in Spanje, Diana zit in een pleeggezin in Nederland. Ons droom is dat de dames ooit weer samen kunnen zijn…)