Orgullosa

By Ilse van den Oetelaar, 15 september 2022

ORGULLOSA IS GEADOPTEERD!!

Naam Orgullosa
Ras Galgo
Geslacht Teef
Geboortedatum 13-5-2015
Gezondheid Goed! Bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 23 kg

Omschrijving Orgullosa

Orgullosa verblijft sinds 10 september in een gezin in Nederland.

 

Orgullosa is een paar maanden in Nederland, hier volgt de beschrijving van haar huidige gastgezin:

Orgullosa is een perfecte hond. Dit zeg ik niet snel maar zij maakt het door haar gedrag erg gemakkelijk.
Ze is kalm rustig en stil en dol op slapen en een knuffel. Buiten volgt ze goed en trekt ze zelden. Als jij stilstaat doet zij dat ook en gaat ze er zelfs op de stoep bij zitten of liggen.
Ze is super met kinderen en andere honden.
Ze is stabiel en zelfverzekerd dus ze heeft goed haar grenzen aan en is niet snel bang.
Ze is ontzettend mensgericht en als jij kalm en zelfverzekerd bent is zij dat ook. Ze spiegelt je gedrag en kijkt naar je voor bevestiging. Ze wil het graag goed voor je doen.
Ze past zich erg gemakkelijk aan aan nieuwe situaties. Na een korte inspectie van de omgeving gaat ze er gewoon bij liggen alsof ze thuis is.
Ze is een aangename toevoeging aan elk huishouden, ze is grappig, rustig, lief en zachtaardig en haar nieuwe baasje mag zich gelukkig prijzen!

Ze eet erg goed, het duurde een week tot ze weer genoeg at op een dag, ze had even tijd nodig on te wennen. Ze heeft absoluut geen baknijd. Haar eetlust is goed maar verschilt per dag. Als ze de ene dag veel heeft gegeten is het de dag erna meestal wat minder.
Ze is erg goed in alleen zijn. Vanaf het begin ben ik al gewoon regelmatig de kamer uitgelopen en eventjes weg gebleven etcetera. Soms ging ze dan jammeren en bij de deur staan, dit duurde maximaal een paar minuten en dan ging ze slapen. Ze is prima alleen te laten voor meerdere uren. Ik geef haar een chewstick en laat haar voor ik weg ga uit.

Onbekende mensen is een van haar favoriete dingen want die hebben namelijk aai-potentie!:) ze is dol op mensen en elke aanraking op elk moment is welkom. Heb 10 mensen over de vloer gehad hier en dan staat ze even op om iedereen langs te gaan en dan gaat ze weer lekker slapen. Heb haar ook meegenomen naar een verjaardag en dat ging prima.

Ze heeft een focus op katten. Deze kan ze van veraf zien en erg enthousiast van worden. Als ze dichtbij zijn gaat ze trekken. Met een ferme kom! En trek aan het harnas komt ze gewoon weer mee.
Ze is altijd in voor een wandeling! Hier geniet ze enorm van en ze is erg nieuwsgierig. Soms is ze voor haar laatste wandeling in de avond te lui en moet ik haar overtuigen om uit haar bedje te komen:)
Soms kan ze erg enthousiast worden als ze een ander hondje in de verte aan ziet komen. Dan begint ze uit vreugde te blaffen en met haar voorpoten te springen. Ik houd haar dan kort en dan is ze goed onder controle te houden. Na het snuffelen en kennismaken is ze sowieso meteen weer rustig.

Ze geeft erg goed haar grenzen aan. Op het losloop veld heeft ze vaak zin om te rennen en spelen maar soms ook niet. Dit geeft ze dan aan door een grom of blaf.

Ze kan onzeker worden van honden die groter dan haar zijn! Op het losloopveld kan ze tegen grotere honden blaffen en grommen als ze haar blijven uitdagen om te spelen. Als ze weg blijven is er niks aan de hand.

 

 

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

Wordpress Gallery Plugin Free