Nieuwsbrief N° 68, september 2022

By Ilse van den Oetelaar, 17 september 2022

En dan is het opeens (bijna) herfst!  Ons team heeft er niet veel van gemerkt want we waren ontzettend druk met de vele adoptie-procedures. Gelukkig kunnen we melden dat veel honden een adoptiegezin gevonden hebben.

 

 • Een hele lange lijst met honden die geadopteerd zijn. Een deel is inmiddels al bij hun adoptiegezin. andere staan in Spanje nog te trappelen van ongeduld. Heel mooi nieuws is de adoptie van Espuma. Zij was in de shelter bevriend met Shelley en samen zaten ze al lange tijd in de shelter. Shelly werd enige weken geleden geadopteerd en gelukkig voor haar besloot het adoptiegezin dat Espuma ook mocht komen. Twee vriendinnen weer herenigd! De vrolijk pup Anaïs is inmiddels al in haar adoptiegezin. Dat geldt ook voor Dama, en leuke teckelmix op leeftijd: zij werd geadopteerd door een adoptant van ons die eerder haar teckeltje moest laten inslapen. Gelukkig is er ook een adoptant voor de vrolijke Monchi. Zo kan hij zijn blije karakter behouden. Bambino, de leuke Podenco-mix met de enorme oren, is inmiddels al in Nederland. Ook vonden enkele (hele) kleine hondjes hun thuis. Saray is al afgereisd en woont nu bij Hobodog Nata. Dolly is een kleine bodeguero en zal zo blij zijn als ze weer bij iemand zal horen. En de echt piep-kleine Mara mag ook binnenkort afreizen. Polo is een kleine terriermix en komt ook snel naar Nederland.De prachtige pup Pippo-Zwart is al bij het adoptiegezin. Summer is een leuke podenco en ook zij zal Spanje snel verlaten. En dat geldt ook voor Tangui, de grappige terriermix van 7 jaar oud.  Er zitten altijd veel setters en Bretonse spaniëls in de shelter, Cromwell had geluk, hij werd geadopteerd en is al bij zijn adoptiegezin.  Gelukkig werden er ook veel honden vanuit de opvanggezinnen geadopteerd.  De prachtige Setter Lan hoefde niet lang bij zijn opvanggezin te blijven. Dat geldt ook voor senior Chachito, gelukkig vonden we voor hem een adoptiegezin toen de geplande adoptie niet door kon gaan door gezondheidsproblemen van het adoptiegezin. En wat zijn we blij voor Winter, de witte galgo die zo’n prachtige ontwikkeling doormaakt bij zijn opvanggezin! Hij heeft zijn vertrouwen gegeven aan het opvanggezin en het voelde niet meer dan logisch dat hij mocht blijven. En dan mag de vlag uit voor Ed, want na 8 maanden verblijf in een opvanggezin, is hij eindelijk geadopteerd. ( Zijn broertje Banzai wacht ook al zo lang, en recordhouder Mr. Bean wacht al bijna een jaar…)
 • We zijn heel blij dat er verschillende acties voor o.a. onze stichting werden/worden opgezet. Zo was er een Rad van Fortuin van Happy. En er loopt nu nog een veiling vanuit de Faceboekgroep Hier Helpen Wij Ieder Dier. Dit is een besloten FB groep dus wel even lid worden! De veiling loopt vanaf MAANDAG 29 AUGUSTUS 2022 t/m VRIJDAG 23 SEPTEMBER 2022 klokslag om 19.00 uur. En de opbrengt komt ten goede aan de shelter Puntanimals en Stichting Dogs From Spain. Ook  organiseerde deze groep een loterij en dit heeft voor onze stichting en Stichting Dogs From Spain een mooi bedrag opgeleverd. Ook loopt er een actie vanuit De Zeeptuin. https://www.facebook.com/zeeptuin Met de actie Zeep met een Missie ondersteunen ze onze stichting. Neem ook hier eens en kijkje!!  Andere manier van steunen zijn natuurlijk ook mogelijk. Kijk op Steun Hobodogs
 • Het is kort dag maar morgen is de allerlaatste Windhondendag bij de Geffense Plas, georganiseerd door Dutch Galgo Lovers en Greyhounds in Nood Nederland:
  ZONDAG 18 SEPTEMBER
  de écht allerlaatste WINDHONDENDAG in Oss
  Op 18 September a.s. hebben we onverwachts de gelegenheid gekregen om dit jaar toch nog een Windhondendag bij de Geffense Plas te organiseren, dit wordt echt de állerlaatste keer dat dit mogelijk is op deze fantastische locatie.
  Adres: Gielekespad 10, 5343 XN Oss
  Tijdstip: 11.00-16.00 uur
  Naast DUTCH GALGO LOVERS, GINN en de gezellige muziek van Schalksound Studio, zullen aanwezig zijn:
  • Monique Hulsker
  • Ronda’s Shop
  • If Only Halsbanden
  • Stray Meets Holland
  • Jarno Houtbewerking
  • Fleece Twister
  • 112 Carlotas Galgos
  • Galgos and Amigos
  • May’s Halsbanden
  • Shop in the doghouse
  • Huisje Weltevree
  • Ilona’s riemen en halsbanden
  • WroefDesign
  • Galgomutsen
  Zoals gebruikelijk: ruim zelf achter je hond op, geen flexilijnen gebruiken in verband serieuze verwondingen in het verleden. Iedereen is welkom
  Bestuur Dutch Galgo Lovers
  Bestuur Greyhounds in Nood Nederland

(De foto van Espuma en Shelly is gemaakt door M. Moonen)