Ares

By Ilse van den Oetelaar, 15 september 2022

 ARES IS GEADOPTEERD!!

Naam Ares
Ras Weimaraner
Geslacht Reu
Geboortedatum 20-2-2021
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend: lage waarde op erlichea
Gewicht/schofthoogte 28 kg, 64 cm

Omschrijving Ares

Ares is een prachtige, jonge, sociale en enthousiaste Weimaraner. Hij is een beetje onzeker en heeft zeker nog veel positieve begeleiding nodig. Hij is zachtaardig met een grote ‘will to please’. Hij heeft echter meer beweging, meer uitdaging en meer tijd en aandacht nodig dan hij nu kan krijgen. 

De vrijwilligers van de shelter Puntanimals in Spanje kregen het verzoek van een familie of ze wilden helpen met het zoeken naar een nieuwe baas voor Ares. Hiervoor werken wij graag samen met stichting ‘Care about Weims’ in Nederland vanwege hun grote expertise van dit ras. Wij gaan samen met hen op zoek naar de beste match voor Ares.

Ares is als kleine pup aan de dochter van de Spaanse familie gegeven. Hij komt niet bij een fokker vandaan en heeft geen stamboom. De dochter heeft inmiddels veel minder tijd gekregen om voor hem te zorgen omdat ze gaat studeren en Ares krijgt daarmee niet de aandacht die hij verdient. Ares mag wel regelmatig mee met de vader als hij gaat jagen en dit vindt hij geweldig. Hij gebruikt zijn neus dus graag.

Ares is op dit moment in eerste instantie chemisch gecastreerd. In overleg met ‘Care about Weims’ is aangeraden te wachten met castreren totdat Ares is uitgegroeid. De nieuwe baas van Ares dient dit uiteindelijk zelf te laten doen. 

Ares heeft bloedonderzoek gehad naar de Middellandse zeeziekten. Hieruit kwam naar voren dat hij een laag positieve waarde van Ehrlichia heeft. Ehrlichia is een soort virus dat wordt overgebracht door een tekenbeet en is goed te behandelen en te genezen met antibiotica. Aangezien Ares een jonge hond is en de acute symptomen (verminderde eetlust en energie) snel werden opgemerkt is de ervaring dat na 1 antibiotica kuur de parasieten zijn gedood. Ares heeft nu geen symptomen meer en reageert goed op de medicatie. Om helemaal uit te sluiten dat Ares geen Ehrlichia meer heeft kan men eventueel over een aantal maanden nog een PCR test te doen. 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.