Careto

By Ilse van den Oetelaar, 7 oktober 2022

CARETO IS GEADOPTEERD!!

Careto is in Nederland

 

Careto is vanaf 8 oktober in Nederland

Naam Careto
Ras Galgo Español
Geslacht Reu
Geboortedatum 6-9-2017
Gezondheid Goed! Bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte normale galgo-maat (volgt)

Omschrijving Careto

Careto is in augustus gearriveerd in de shelter van San Jorge. Hij was er slecht aan toe en had bloedarmoed. Gelukkig knapte hij snel op, maar toch was er geen enkele belangstelling voor hem. Terwijl we eigenlijk alleen maar goede dingen over hem kunnen vertellen. Hij is ok met katten en lief voor kinderen. Ook met andere honden maakt hij geen problemen.

Hij is vlak voor vertrek uit Spanje nog getest op Leishmania, Filaria en Erlichea en gelukkig was alles negatief!

 

Deze knappe galgo verblijft vanaf 8-10 in opvang in Nederland en is te ontmoeten!

 

Update 16  oktober:

Careto is nu een week in Nederland en hij blijkt een lieve, wat terughoudende hond. Maar hij begint zich steeds meer op zijn gemak te voelen. Hij lijkt wel wat steun te ervaren van de andere honden en natuurlijk zou het fijn als er al andere honden in een adoptiegezin zijn, maar dit is waarschijnlijk geen must.

 

Update 8 November:

Het gastgezin schrijft: ik kan echt niets bedenken wat niet goed is aan hem. Careto is gewoon een geweldige hond. Kortom een prachtige hond die een permanent huis verdient na zoveel jaren onzichtbaarheid.
Careto zat al vanaf augustus 2021 in shelter in Spanje. Onzichtbaar tussen alle andere galgos. Hij was afgegeven door een jager en was er slecht aan toe. Hij had bloedarmoede en was erg mager.
Careto is hier liefdevol verzorgd en bleek verder geen andere ziektes te hebben.
Gelukkig kwam er een plek bij een gastgezin vrij en kon Careto naar Nederland reizen. Hij blijkt echt een fantastische hond. In het opvanggezin zien we deze rustige, lieve jongen genieten van een warme, zachte mand, lekker eten en de aandacht van mensen. Careto is een lieve hond die natuurlijk even moest wennen aan alles nadat hij de lange reis vanuit Spanje had gemaakt. Hij doet het hartstikke goed, draait gewoon mee in de roedel, in huis en was vanaf de eerste dag zindelijk. Careto loopt prima mee aan de lijn, kan met katten. Hij is gesteld op rust, trekt soms een sprintje in de tuin of binnen omheind veld maar trekt zich terug als de andere honden druk spelen. Careto vindt zachte speeltjes leuk of waar hij op kan kauwen. Een andere rustige hond in een niet te druk huishouden staat op zijn wensenlijstje.
Wie komt er snel kennismaken met Careto?

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

Wordpress Gallery Plugin Free