Yako

By Ilse van den Oetelaar, 3 oktober 2022

 YAKO IS GEADOPTEERD!!

YAKO VERBLIJFT IN BELGIË

Yako was afgegeven bij de shelter. Hij is 5 jaar oud

Naam Yako
Ras Bodeguero
Geslacht Reu
Geboortedatum januari 2017
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte 13 kg, 40 cm hoog

Omschrijving Yako

Yako is een enorme knuffelaar en is op zoek naar een baasje die hij helemaal voor zichzelf kan hebben.
Deze vrolijke bodeguero is sociaal en luistert goed. Hij is in april naar Nederland gekomen en geadopteerd door een dame met twee andere honden. Yako vindt het echter veel fijner om als single dog te leven. Hij hoeft dan geen speeltjes en aandacht te delen. Dat vindt hij namelijk wat lastig. Hij kan dan bezitterig zijn. Zijn speeltjes zijn voor hem zijn steun en toeverlaat. Hier kan hij ook heerlijk mee slapen.
Yako kan prima als enige hond leven en misschien juist wel bij iemand alleen. Iemand die veel tijd heeft en op zoek is naar een fijn en gevoelig maatje. Hij wil namelijk graag bij je op de bank liggen en veel aandacht krijgen. Buiten op straat loopt hij keurig aan de lijn en trekt niet. Op straat gaat het ook prima met andere honden. Yako heeft nog flink wat energie en kan (na een tijdje) ook los lopen om lekker te rennen. Yako is niet zo gek op katten.
Yako verblijft op dit moment bij een gastgezin. Toen hij daar aankwam was net haar oude kat overleden. Hoe bijzonder dat Yako dit aanvoelde en geen moment van haar zijde week en steeds troost kwam bieden als ze verdrietig was. Terwijl Yako zelf nog moest wennen was het direct een steun voor de gastouder.
Hij is in Spanje ooit achtergelaten op straat en toen in de shelter terecht gekomen. Daar waren de vrijwilligers ook gek op hem. Hij loopt namelijk over van liefde.

 

Yako heeft zich opvallend snel geschikt naar de nieuwe situatie. Andere honden in de roedel hebben hem duidelijk gemaakt wat zijn plek is en dat vindt hij nu prima. De duidelijkheid doet hem goed. Hij ligt nu samen met de andere honden in de huiskamer en dan ontstaan er geen problemen. Andere honden mogen ook gerust op zijn plek liggen.

Hij is wel rondom eten wat bezitteriger en eet daarom in een andere ruimte, en dan zijn er totaal geen problemen.

Yako is enorm trouw! Hij leert ook snel en het allerliefst wil hij samen met zijn baasje een goed koppel vormen en daarbij hoeven er geen andere honden te zijn. Juist als single hond zou hij heel gelukkig worden.

Hij kán wel bij andere honden geplaatst worden maar dan moet hij wel begrijpen wat er van hem verwacht wordt

Hij doet eigenlijk niets liever dan lekker tegen je aan liggen.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.