Nieuwsbrief N° 51

By Ilse van den Oetelaar, 15 april 2021

Het is nu echt voorjaar, dus er wordt weer lekker veel gewandeld en soms zelfs al gezwommen door de Hobodogs.

  • Zoals altijd beginnen we met de adopties van de afgelopen maand. We zijn blij te kunnen melden dat 5 honden die in opvang zaten geadopteerd zijn. Eyre stal meteen het hart van haar adoptant en ze mocht dan ook dezelfde dag nog afreizen naar het noorden van het land. Jinjer, het podencootje dat zulke goede vorderingen maakte bij Annelies maakte ook haar overstap naar haar forever-home. En ook de grappige Rosendo, die in opvang was bij Nele is inmiddels verhuisd naar zijn adoptiegezin. En niet te vergeten: ook de Yorkshire terriers, vader en zoon Goku en Terry zijn geadopteerd ze verbleven enkele weken bij Hens nadat de eerste geplande adoptie niet doorging.   Lieve Portu werd door ons voorgesteld aan iemand die interesse toonde in een hond op onze website die wij niet geschikte achtte. En Portu viel in de smaak en dus mag zij binnenkort afreizen naar Nederland. Dat geldt ook voor senior Bobby. Hij heeft een rotleven achter de rug en wat een mooi vooruitzicht is er nu voor hem: binnenkort ligt hij eindelijk in zijn eigen warmen mandje. Zowel voor waterhond Lucas als waterhond Eden vonden we een adoptie-adres. Omdat ze positief waren getest op Filaria moesten ze eerst een behandeling ondergaan. Omdat ze dan ook bloedverdunners krijgen konden ze niet voor het transport van april gecastreerd/ gesteriliseerd worden en daarom reizen ze nu in mei naar Nederland.
  • Pech voor Falconetti: de dierenarts ontdekte dat er mogelijk iets mis is met de blaas van Falconetti en daarom moest hij extra onderzocht worden en dus kon hij niet afreizen met het transport. We hopen snel meer duidelijkheid te hebben en dat Falconetti spoedig naar zijn adoptie-gezin kan gaan.
  • Update over Tristan: dankzij donaties en fundraising ontvingen wij een mooi bedrag en konden we de operatie voor Tristan betalen. De operatie is goed verlopen maar helaas waren er complicaties. De eerste dag was Tristan heel onrustig en huilde veel, mogelijk van de pijn of als reactie op de narcose. Daarna kon hij maar niet van de wond afblijven en met allerlei hulpmiddelen probeerde Nienke het voor elkaar te krijgen dat de wond goed genas. Maar toen leek de wond opeens open te springen en moest Nienke halsoverkop naar de weekend-arts. Op dit moment gaat het naar omstandigheden goed met Tristan. Hij gebruikt zijn poot nog niet volledig maar hij maakt een tevreden indruk.
  • Op dit moment verblijven er nog vier honden in opvang: Zazu, de mix- bordercollie waarvoor al belangstelling is getoond en Bhima, een fijn gebouwd galgo-teefje. Selva is teruggekomen uit adoptie en verblijft nu in België bij Diana. Selva is daar opgenomen in haar grote roedel en het gaat goed met haar! Diane laat ons weten wanneer Selva weer klaar is voor adoptie. En ook Lerenda wacht nog op haar adoptiegezin, maar voor haar zijn er al grote stappen gezet op weg naar een geslaagde adoptie
  • Weet u dat u het werk van onze stichting op verschillende manieren kunt steunen? U kunt een donatie doen via ons bankrekeningnummer (NL89 RBRB 0954 4694 10 tnv Stichting Hobodogs)  via de Donatieknop op onze FB-pagina (dan duurt het wel wat langer voordat het geld op de rekening staat) of u kunt een maandelijks donatie van 1 euro  doen via Teaming. Donaties zijn aftrekbaar van uw belastbaar inkomen aangezien wij de ANBI-status hebben. Ook kunt u uw aankopen doen via Sponsorklik. Heel veel webshops zijn hierbij aangesloten waaronder Bol.com en Booking.com, maar ook nog tientallen andere bedrijven. Als u via de onderstaande link naar de website gaat van  betreffende webwinkel gaat er een deel naar Hobodogs

SponsorKliks, gratis sponsoren!