Nieuwsbrief N° 45, oktober 2020

By Ilse van den Oetelaar, 16 oktober 2020

Het is een spannende tijd. Reizen naar en van Spanje worden geannuleerd of opgeboekt. Gelukkig lukte het om afgelopen maand toch nog enkele hondjes te laten overkomen.

  • Voor enkele honden vonden we een passend adoptiegezin. Pueritto, die  enkele maanden geleden nog op sterven lag in de kliniek in Spanje in verband met een Parvo-infectie is inmiddels al in Nederland en het gaat erg goed met hem. Er werd goed gereageerd op onze oproep voor Turco, die niet veel langer bij het opvanggezin in Spanje kon blijven. Ook hij kon al snel met en vlucht mee en is inmiddels in Nederland. En gelukkig werd er een een adoptiegezin gevonden voor lieve Marie-Ellen!
  • Momenteel verblijven er 3 honden in opvang in Nederland/Belgie: voor kleine Simon loopt er al een adoptie-aanvraag en als alles volgens verwachting verloopt gaat hij over een paar weken naar zijn adoptie-adres. Lita, de 11-jarige Podenco, kwam na een leven van uitbuiting, terecht bij Puntanimals en sinds 11 oktober is ze nu in Nederland in het opvanggezin van Mieke. Lerenda is een jonge, enthousiaste hond, die nog veel wil leren. Zij verblijft in het opvanggezin van Lieve. Voor haar is al interesse getoond.
  • We kunnen er niet omheen: Covid-19. Veel reizen orden geannuleerd of omgeboekt. De reis die het adoptieteam zou maken, eind oktober, kan helaas ook niet doorgaan. Dat betekent dat we dit jaar geen bezoek kunnen brengen aan organisaties waar we mee samen werken. Geen vrienden ontmoeten, geen foto’s en filmpjes maken van de honden… Natuurlijk hopen we dat we volgend jaar wél kunnen gaan!
  • Graag aandacht voor de Pawsome Perroshttps://www.facebook.com/pawsomeperros/ Dit mooie initiatie is opgezet door Lieve. Ze maakt, op maat, halsbanden en lijnen in alle mogelijke kleuren, motieven, lengtes en modellen voor honden en katten en de opbrengst gaat naar goede doelen. Lieve is vrijwilliger bij Stichting Hobodogs en we willen haar mooie producten graag promoten! Kijk eens naar alle mooie foto’s op de FB-pagina (en foto bij dit bericht!)
  • Nogmaals een update over Nica. Voor Nica, de waterhond, hebben we inmiddels een geweldig adoptie-adres gevonden en veel van de lichamelijke klachten die zij had zijn inmiddels achter de rug. De ernstige oorontstekingen blijven echter een probleem en inmiddels is zij onderzocht door een KNO-chirurg. Over twee weken weten we of de huidige behandeling aanslaat. Als dat niet het geval is dan zal een operatie onvermijdelijk zijn. Inmiddels stapelen de dierenartsrekeningen zich op en daar komt dan wellicht de rekening van de specialistische chirurgische ingreep nog bij. Binnenkort zullen we jullie via FB op de hoogte houden van de ontwikkelingen en van de gemaakte kosten. We zijn nu druk bezig om manier te bedenken waarop wij het geld bij elkaar kunnen krijgen zodat Nica eindelijk verlost kan worden van de nare ontstekingen. Mocht u nu alvast een donatie willen doen, dan kan dat: NL89 RBRB 0954 4694 10 tnv Stichting Hobodogs  ovv NICA.  Mocht u een idee hebben waarop wij extra geld voor Nica’s behandeling kunnen verzamelen dan horen wij het graag.
  • En dan eindigen we weer met de hond van de maand: CHARINI. Zij is een prachtige herder met een heel lief karakter. Ze heeft al enige tijd in een opvanggezin gewoond en daar bleek dat ze gehoorzaam is, vrolijk, een will-to-please heeft en goed kan samenleven met andere honden. Ze vindt het geweldig om met een balletje te spelen en wandelingen te maken. Charini is echt een kameraad voor het leven. Ze is pas 3 jaar oud. https://hobodogs.nl/charini/