Tristán

By Ilse van den Oetelaar, 2 oktober 2020

 TRISTAN! IS GEADOPTEERD!

 

Tristan is een prachtige galgo-reu uit 2017. Hij is gered uit een vreselijke situatie 

 

Naam Tristán
Ras Galgo
Geslacht Reu
Geboortedatum 8 juli 2017
Gezondheid Goed, bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 70 cm

Omschrijving Tristan

Tristán is een van de 65 honden die gevonden werden in een huis waar een drugsdealer zijn zaken regelde en de honden in zeer slechte omstandigheden hield. De honden werden door verschillende organisaties, na vele pogingen, daar weggehaald. Cristina van Camino a Casa heeft de zorg op zich genomen van Tristán

Hij liet zich gelukkig meenemen naar een kleine particuliere opvang. Hij was erg mager.

Daar bleek dat Tristan een heel zacht karakter heeft. Hij werd bij mensen in opvang geplaatst en deze mensen zouden hem heel graag adopteren, waren het niet dat hij bij hen een wat trieste indruk maakt. Mogelijk komt dat omdat de opvangers meerdere uren van huis zijn en hij dan alleen is. Er is geen andere hond in het gezin.

In het weekend nemen ze hem mee naar een buitengebied, daar loopt hij dan rustig rond en lijkt meer ontspannen maar ook daar gaat hij niet lekker rennen. Het lijkt erop dat hij niet weet wat spelen is.

De opvangers gunnen hem een beter leven en ze denken dat hij gebaat is bij de aanwezigheid van een andere hond, van wie hij zaken kan leren, zoals lekker rennen en spelen.

In de kleinschalig opvang kon hij prima over weg met de andere honden

Op straat komt Tristan uiteraard andere honden tegen maar dan kan hij moeilijk de hondentaal lezen. Hij wil wel naar andere honden maar als hij ze dan eenmaal ontmoet dan ” bevriest” hij en hij weet dan ook niet wat hij moet doen als de andere hond wil gaan spelen. Hij blaft dan soms naar grotere honden of maakt soms een angstige indruk. Mogelijk omdat hij, onterecht, bang is dat de andere honden hem zullen aanvallen.

Gelukkig is onlangs gebleken dat het veel beter gaat als Tristán los loopt in een veilige omgeving. Dan ontmoet hij honden op een normale manier en laat dan ook aan zich snuffelen.

Verder is Tristan een hele lieve hond, die goed overweg kan met alle mensen,  kinderen en met katten (zie foto’s). Als de katten gaan rennen gaat hij er wel achteraan maar zodra ze stil staan, draait hij meteen om!

 

Tristan is nu gezond, al blijft hij vrij mager. Maar hij eet goed, en we weten dat er nu eenmaal sommige galgo’s zijn die nooit dikker lijken te worden.

 

We zoeken voor Tristán een adoptiegezin waar al een andere, stabiele hond is

 

Update 2 januari 2021:

We dacht een fijn adoptiegezin gevonden te hebben maar helaas lukte het ons niet (ivm Corona, en geannuleerde vluchten) Tristan snel naar Nederland te halen. Het adoptie-gezin besloot niet langer te wachten en is op zoek naar een andere galgo.

Heel jammer, want we hadden éindelijk een vlucht voor lieve Tristán, in februari

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.