Lita

By Ilse van den Oetelaar, 16 oktober 2020

LITA IS GEADOPTEERD!!

Lita is haar hele leven misbruikt. 10 jaar lang moest zij podencootjes op de wereld zetten en werd toen afgedankt….

Naam Lita
Ras Podenco (-mix)
Geslacht Teefje
Geboortedatum 12-10-2009
Gezondheid Zie tekst
Gewicht/schofthoogte volgt

Omschrijving Lita

Lita werd afgegeven bij de shelter. Haar lichaam laat zien dat zijn ontzettend veel pups moet hebben gehad.

Bloedonderzoek leverde op dat ze positief was op filaria. Daar is zij inmiddels voor behandeld en genezen. Nadat de behandeling werd afgesloten kon zij naar Nederland reizen. Ze verblijft nu in een opvanggezin.

 

Lita verblijft sinds 11 oktober in een opvanggezin, bij twee andere honden.

Het opvanggezin schrijft:In deze week hebben we Lita heel voorzichtig uit haar schulp zien kruipen. En nog steeds dringt het niet helemaal tot haar door wat haar nieuwe ‘status’ is; geen gebruiksvoorwerp meer maar een huisgenoot. Daar horen rechten bij zoals een eigen mand, elke dag eten en drinken en niet te vergeten voldoende dagelijkse knuffels. Elke dag diverse wandelingen waarvan de dagelijkse boswandeling het hoogtepunt van de dag is.

Maar zo simpel als dit voor Kendall en Monte is, zo simpel is het niet voor Lita. Voor haar is het onvoorstelbaar dat iets voor haar of van haar is. Haar hele leven was zij immers alleen maar bezit van haar baas die haar gebruikt heeft als puppy fabriek.

Lita heeft nooit weet gehad van het feit dat er nog een andere wereld bestaat. Die leert ze nu kennen en het overweldigt haar.

En wij staan regelmatig sprakeloos.

Soms is het hartverscheurend. Bijvoorbeeld toen ze een van de eerste avonden na het laatste rondje de tuin in liep, een plekje zocht onder de bank, zich oprolde en wilde gaan slapen. Paul heeft haar naar binnen gedragen en op haar kussen gelegd. Steeds ging ze eraf en liep naar de keuken waar ze dichtbij de deur op de plavuizen ging liggen. Gelukkig heeft ze nu begrepen dat er voor haar ook een kussen is. Ze leert nu dat ook zij een koekje of worstje krijgt als de jongens dat ook krijgen. Het zal nog even duren voordat ze voelt dat ze gelijkwaardig is.

Ook durfde ze niet dichtbij de mannen te liggen. Maar vanochtend heb ik haar kussen tussen de jongens in kunnen leggen. Nu nog moed verzamelen om er zelfstandig op te gaan liggen. Tot dat moment helpen wij een handje.

Heel aarzelen probeert ze om een knuffeltje te vragen. Dan gaat ze een stukje van je af staan en wacht totdat je iets tegen haar zegt. Dan wendt ze haar hoofd af uit verlegenheid en als je dan voorzichtig onder haar kin kriebelt sluit ze haar oogjes.

Iets lekkers aannemen lukt al aardig, dat verbaast ons niet, want als je altijd honger hebt gehad is eten altijd lekker!

Ze redt het wel, die dappere Lita.

En ze verdient een tweede kans. Of is dit pas haar eerste kans?

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.