Nieuwsbrief N° 31, augustus 2019

By Ilse van den Oetelaar, 14 augustus 2019

We hebben veel foto’s ontvangen van geadopteerde honden, genietend van de zon, van de schaduw, een ventilator en het water. Het is zomer!  Voor de honden in een drukke shelter is helaas  elke dag hetzelfde. Laten we ze niet vergeten tijdens het genieten van al die mooie foto’s..

  • Ook deze maand veel adopties. Sol verliet haar opvanggezin om te verhuizen naar haar gouden mandje. Ook herplaatser Ernie vond een nieuw adoptiegezin en hij gaat wonen bij o.a. hobodog Royce (nu Isa). Buddy werd al vrij snel geadopteerd na zijn aankomst bij Arpa. Ook fijn dat we een plekje vonden voor Quinoa want dan hoeft ze niet op te groeien zonder eigen baasje en we weten dat dan de kans op adoptie steeds kleiner wordt. Dat lot heeft namelijk Ayla getroffen: volwassen geworden in de protectora, weinig kans op adoptie, maar deze maand is het dan toch gelukt! Dus ook Ayla is geadopteerd. Waterhond Jill werd opgemerkt door een waterhond-liefhebber en dus mag ook zij snel de protectora verlaten. Helemaal blij worden we van het feit dat 2 honden het dodingstation eindelijk kunnen verlaten: N° 1324 (Nora) en N° 1462 zijn geadopteerd!!
  • Even aandacht voor onze honden in opvang in Nederland: Panda en Uni. Het is bijna niet te geloven maar dit zijn beiden zulke goed aangepaste, lieve, probleemloze honden en toch hebben we nog altijd geen adoptiegezin voor ze gevonden. Boqueron verblijft ook in een opvanggezin maar we willen eerst een goed beeld krijgen van hem en heel misschien kan hij in zijn opvanggezin blijven.
  • Verdrietig nieuws: een van de eerste honden die wij bemiddelden, Nora, is vrij plotseling overleden ten gevolge van ernstig nierfalen waarschijnlijk veroorzaakt door Leishmania. Het ging plotseling erg slecht met haar en er was geen genezing meer mogelijk. We wensen de adoptanten en de vrijwilligers in Spanje heel veel sterkte. Nora heeft 2 prachtige jaren gehad, maar we hadden haar veel meer tijd gegund.
  • Tenslotte: je kunt ons op allerlei manieren steunen: https://hobodogs.nl/steun-hobodogs/  Een snelle en gemakkelijke en eventuele structurele manier is via Teaming: https://www.teaming.net/stichtinghobodogs . Je kunt lid worden van teaming.net en op deze manier kiezen welke goede doelen je wilt steunen voor 1 euro per maand. En een van die goede doelen is onze Stichting. Er wordt dan maandelijks 1 euro afgeschreven van je rekening. Teaming.net is een heel betrouwbaar initiatief en al duizenden mensen, wereldwijd, steunen op deze manier goede doelen. En al het geld gaat rechtstreeks naar het goede doel. Er blijft niets achter!  Misschien schrikt het  ” moeten lid worden”  even af, maar toch is het maar een kleine moeite. Wij, en ook de organisaties in Spanje, en vooral de honden zijn je heel dankbaar!