Yango

By Ilse van den Oetelaar, 28 januari 2024

YANGO IS GEADOPTEERD!!1

Naam Yango
Ras Bodeguero-mix
Geslacht Reu
Geboortedatum december 2015
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte volgt

Omschrijving Yango

Yango is een erg aanhankelijke hond, met een typisch bodeguero karakter! Nadat hij lange tijd in de shelter in Spanje verbleef hebben lieve mensen hem opgevangen samen met hun twee andere (terriers). Yango had het namelijk zwaar in de shelter. Hij wilde alleen maar bij de vrijwilligers zijn en hiermee bracht hij zich in de problemen. Hij sprong over de hekken en belandde dan zomaar tussen de andere honden. Die vonden dat niet altijd leuk, met bijtwonden tot gevolg.
Nu verblijft Yango alweer een tijdje bij zijn gastgezin. Hij is opgebloeid tot een zelfverzekerde hond, hij is erg knuffelig, en op mensen gericht. Hij luistert meestal heel goed, en is ook leergierig en te beïnvloeden met beloningen. Wat blijkt is dat Yango niet goed samengaat met wat onzekere honden. Hij kiest dan voor de sterkste. Ook bij de hondenopvang gaat hij soms bemiddelen. Dit betekent dat Yango niet bij alle honden geplaatst kan worden. Hij heeft vooral baat bij een baasje dat zijn terriër inborst begrijpt en lekker veel met hem wil wandelen en trainen. Want dat vindt hij leuk. We zoeken iemand die ervaring heeft met terrier (s) en Yango liefdevol wil begeleiden. Bij een goede vertrouwensband heb je er een echt maatje aan. Yango geniet van speelgoed, hij heeft een grote kauwbehoefte. Van een heerlijk kauwbot wordt Yango erg blij. Yango is een harde werker, hij wil graag goed doen en hij wil ook naar je luisteren, maar hij is ook heel snel afgeleid. Yango is heel nieuwsgierig.

Voor mensen is hij heel lief, hij ligt graag tegen je aan. Hij is ook gek op eten, daarom is de vuilnisbak nog wel eens een uitdaging. Alleen zijn zal langzaam opgebouwd moeten worden, zeker als hij als enige hond geplaatst gaat worden. Hij kan overigens prima als enige hond geplaatst, hij is immers enorm op mensen gericht.
Katten lijkt ons geen goed plan, hier heeft hij net teveel jachtinstinct voor.

Yango is sterk en kan dus heel hoog springen en klauteren. Iets om rekening mee te houden in een veilige tuin. Niet dat hij de neiging heeft om weg te lopen, maar wel als hij bij je wilt zijn.

 

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

Wordpress Gallery Plugin Free

Voorgeschiedenis:

Anderhalf jaar, 18 maanden en dus 540 dagen wacht Yango in de overvolle shelter op een adoptiegezin. Yango leefde voorheen in een huis, samen met een andere hond, maar ze werden daar achtergelaten toen de eigenaar vertrok. Gelukkig kon Yango gered worden en zo kwam hij dus in de shelter terecht.

Yango is waarschijnlijk niet de allernknapste hond uit de shelter en misschien daarom heeft hij nu het etiket “langzitter” . Yango is, zoals we van meer bodeguero’s weten een super-klimmer.  Deze honden zijn zo baasgericht dat opgesloten zijn in een shelter of kennel en dan achterblijven als de vrijwilligers naar een ander deel van de shelter gaan een ramp voor hem is. Hij zal dan alles doen om ook weer bij die vrijwilliger te komen. Hij klimt dan over hekken en komt dan soms in een roedel honden terecht die helemaal niet blij worden van zo’n brutale indringer. Op die manier is hij al een paar keer aangevallen.

Yango is erg aanhankelijk en grappig.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.