Sky

By Ilse van den Oetelaar, 15 oktober 2017

SKY IS GEADOPTEERD!!!

Kleine Sky is gevonden langs de kant van de weg, ze was er vreselijk aan toe en heeft 3 weken lang echt moeten vechten voor haar leven. En daarom gunnen we haar nu een fijne eigen plek waar ze omringd wordt door veel liefde.

Naam  Sky
Ras  Mix (waterhond-podenco??)
Geslacht  Teefje
Geboortedatum  Januari 2016
Gezondheid  Goed
Gewicht/schofthoogte 35 cm hoog, en nu te dik.

 

Omschrijving Sky

Dit schattige hondje is Sky. Ze werd als hoopje oud vuil gevonden langs de kant van de weg. Ze zat onder de ongedierte en was er slecht aan toe. Ze werd meegenomen naar de protectora (opvang zonder hokken) waar lange tijd voor haar leven gevreesd werd. Maar kleine Sky heeft het overleefd en is uitgegroeid tot een schitterend hondje!

Naar mensen toe is Sky aanvankelijk nog wat terughoudend, maar als ze je eenmaal kent dan ontspant ze en is ze vriendelijk en speels. Met de honden maakt ze nooit problemen.

We zoeken voor haar een fijne adoptieplek waar men met geduld dit meisje de tijd geeft om te wennen aan de nieuwe situatie.

 

Sky is vanaf 11 april in Nederland.

Ze is ons zorgenkindje!! Sky blijkt een zeer gevoelig en angstig gehecht hondje te zijn dat alles doet om de aandacht van haar baasjes te krijgen en te houden. En hoezeer adoptanten ook hun best deden: gevoelige Sky lijkt alles op te pikken en vind het verschrikkelijk om alleen te zijn, ook al was er een andere hond in de buurt.

Tijdens het wandelen en het spelen met andere honden is Sky een heerlijk blij en onbevangen hondje dat bruist van de energie en omdat ze zo op de baas gericht is kan ze ook loslopen.

Maar als Sky ‘ s nachts wakker wordt kan ze plotsklap de baas zo nodig hebben dat ze alles doet om de aandacht te krijgen.

Sky draagt duidelijk de geestelijke littekens van haar slechte start in het leven met zich mee. En dat vraagt veel van haar adoptanten: veel geduld, een lange adem en vooral een stabiele omgeving.  Omdat ze heel lief is en absoluut niet agressief zijn we er van overtuigd dat een ervaren adoptant uiteindelijk de juiste snaar weet te raken.  En dat Sky met veel meer vertrouwen durft te leven.

Update 15 oktober 2017SPOED…..NOODOPROEP…..SPOED!
We zoeken zo snel mogelijk opvang voor Sky. Sky is een heel vriendelijk, maar onzeker gehecht hondje dat de steun/aandacht van haar baas vraagt maar juist ook moet leren om meer zelfvertrouwen te krijgen.
We maken ons zorgen om lieve Sky, haar adoptanten begrijpen haar niet. Er moet toch ergens iemand zijn die Sky kan opvangen en begeleiden. Iemand die Sky de tijd geeft om te groeien.
Neem ajb contact op met ons, wij kunnen je veel vertellen over Sky!

Sky moet helaas weg van haar adoptanten en daarom maken we ons ook zorgen over Sky. Sky wordt door de adoptanten niet begrepen en ze schrijven haar menselijke eigenschappen toe die echt niet bij een hondje passen….(” Ze heeft overal maling aan..”)

UPDATE 18 oktober

Sky verblijft vanaf vandaag in het opvanggezin. We willen haar eerst beter leren kennen voordat ze geadopteerd kan worden.

UPDATE 25 november

Sinds 18 oktober verblijft Sky in een pleeggezin bij twee grotere stabiele honden. In dit opvanggezin slapen alle dieren in de slaapkamer. Hierdoor zjn er ‘s nachts geen problemen met Sky. Ze slaapt graag bij je op bed, dicht bij je in de buurt.

Ze kan bijna overal loslopen. Vreemde honden vindt ze soms spanend, maar ze vertoont absoluut geen agressie. Eigenhonden daagt ze graag uit voor een spelletje of wedstrijdje rennen. Ook gaat ze graag het water in. Maar als je niet wilt dat ze in vies water gaat, kun je haar bij je roepen, want ze luistert goed!

In de auto gaat ze graag mee. Aan de riem loopt ze redelijk netjes, soms trekt ze.

Inmiddels kan ze (samen met de andere honden) 1,5 uur alleen thuisblijven. Ze vindt dat niet leuk en gaat dan bij de deur liggen, maar ze maakt geen geluid.

Naar nieuwe mensen toe is ze afwachtend. Maar als ze even niet kijken, komt ze toch gelijk even snuffelen! Ze is tweemaal uit logeren geweest en ze past zich dan erg makkelijk aan. Als je haar even negeert, komt ze vanzelf even kijken en om een aai over haar bol vragen. Met rustige kinderen heeft ze geen problemen.

Sky zal het erg fijn vinden bij een stabiele hond geplaatst te worden. De hond moet het dan wel leuk vnden om buiten vrij wild te spelen. Sky kan prima bij katten geplaatst worden.

Verwacht wordt dat het alleen-zijn verder opgebouwd kan worden tot een paar uur per dag maar Sky is geen hond om 5 dagen per week uren alleen thuis te laten. Ze is gewoon heel graag bij je.

Een huis waarin er veel tumult is met alsmaar binnenlopend bezoek, zal haar veel stress geven.

 

Sky in Nederland:


Hier de beelden van Sky toen ze nog aan het herstellen was:

NECESITAMOS ACOGIDA EN RONDA PARA SKY! SOLO SERIA EL FIN DE SEMANA, SOLO TRES DÍAS… SU CASA DE ACOGIDA TIENE QUE VIAJAR Y EN SU ESTADO NO PUEDEN LLEVÁRSELA. CONTACTO 677650842 ARPA SIMBIOSIS O DIFUNDE ARPA RONDA.

Gepostet von Arpa Simbiosis am Mittwoch, 18. Mai 2016