Nieuwsbrief N° 9, oktober 2017

By Ilse van den Oetelaar, 18 oktober 2017

De afgelopen maand was een erge drukke periode voor Stichting Hobodogs. Lees over nieuwe adopties, herplaatsingen, teleurstellingen en ons werkbezoek!

  • De volgende honden werden de afgelopen maand geadopteerd en de meeste van hen komen al spoedig naar Nederland/België: Uma, BamBam, Leo, Merche, Penélope, Carlo (vanuit zijn pleegadres), Torres, Prada en Pan. Dus er zullen weer een hoop mandjes gevuld worden.
  • Verdrietig nieuws over Bruna, zij kon helaas niet bij haar adoptiegezin blijven maar gelukkig meldden zich al snel andere adoptanten en na een kennismaking met Bruna werd deze zachte galga opnieuw geadopteerd
  • De vlucht van Yorto moest worden uitgesteld, vorige maand, omdat hij een lelijke wond had op zijn rug waardoor het niet verstandig leek hem te laten reizen. Gelukkig knapte hij snel op en kon hij 18 oktober uiteindelijk toch in het vliegtuig stappen.
  • India werd opgevangen in een geweldig pleeggezin, waar helaas bleek dat haar gezondheid veel brozer was dan aanvankelijk gedacht. Degene die haar oorspronkelijk zou adopteren kon haar echter niet vergeten. Heel begrijpelijk want dit bijzondere hondje kruipt meteen in je hart! Het ziet er naar uit dat India  over enkele weken alsnog naar haar adoptant gaat. En zo zal de reis van India een happy end krijgen.
  • De adoptie van Stewie ging op het allerlaatste moment tóch niet door. Maar omdat alles al geregeld was en zich iemand meldde die hem wilde opvangen hebben we ervoor gekozen hem toch naar Nederland te laten komen. Stewie komt 22 oktober hier aan.
  • Zoals verwacht werd Romeo na een kennismaking geadopteerd en moest het opvanggezin, met een traan, afscheid van dit geweldige hondje nemen. Romeo heeft zijn draai nu helemaal gevonden!
  • Carlo, die al langere tijd bij zijn opvanggezin verbleef en daar Eddie werd genoemd, is ook geadopteerd. Deze energieke jonge hond heeft nu lekker veel ruimte en aandacht bij zijn adoptiegezin.
  • Het bestuur van Hobodogs is eind september vier dagen op werkbezoek geweest in Zuid-Spanje, geheel op eigen kosten uiteraard. Daar bezochten wij de mensen met wie wij samenwerken. Vrijwilligers van Puntanimals, Camino a Casa en Protectora Arpa. Eindelijk konden we alle hondjes op onze site zien en knuffelen en veel foto’s maken. Ook maakten we kennis met veel ‘ nieuwe’ hondjes en we zijn de komende periode nog druk doende om alle informatie op de website te zetten. We namen Erik, een kleine Podenco Maneto mee op onze reis en pikten later ook India op en zo belandden wij met deze twee in een hotel in Faro en de volgende dag op Eindhoven Airport.
  • Geheel onverwacht kregen wij het bericht dat Sky bij haar adoptanten weg moest, en liefst zo snel mogelijk. Heel erg verdrietig want Sky moest nu voor de 2de keer herplaatst worden. Omdat Sky zo’n bijzonder hondje is, zo gevoelig en complex, moeilijk te doorgronden, hebben we gezocht naar een opvangadres waar ze de tijd krijgt om tot rust te komen en waar ze goed geobserveerd wordt en begeleid wordt zodat we uiteindelijk de enige echte goedpassende adoptant kunnen vinden. Sky werd 18 oktober opgehaald en naar haar opvangadres gebracht. We zijn zeer geraakt door Sky, die alleen maar lief lief lief wil zijn..De kennismaking met degene die haar opvangt en haar honden verliep heel rustig en we hebben er alle vertrouwen in dat Sky zichzelf mag zijn en mag  uitgroeien tot een hondje met meer zelfvertrouwen.