Paquito

By Ilse van den Oetelaar, 10 augustus 2022

PAQUITO IS GEADOPTEERD!!

 

PAQUITO IS IN NL!

 

Naam Paquito
Ras Mix (Beagle?)
Geslacht Reu
Geboortedatum 25-3-2019
Gezondheid Goed! Bloeduitslagen zijn bekend
Gewicht/schofthoogte 17 kg (nog iets te mager), 47 cm

Omschrijving Paquito

Paquito werd op straat gevonden, vastgebonden aan een bench. Hij was van slag en angstig toen hij bij het dodingstation arriveerde. Maar stap voor stap durfde hij meer te vertrouwen te hebben in de vrijwilligers van HADA. En zo gaat het langzaamaan steeds beter met Paquito.

Ze moeten wel altijd goed opletten want hij wil heel graag ontsnappen. Nu is dat niet zo vreemd want de perrera is een vreselijke plek om te zijn

Hij is getest met de laten in het dodingstation en dat ging goed. Ook met andere honden maakt hij geen problemen.

UPDATE 21 augustus

Paquito verblijft nu een week in het opvanggezin in Nederland.
Van een timide hondje, net uit de perrera, laat dit guitige kereltje nu zijn ware karakter zien. Paquito blijkt een heel vrolijk, aanhankelijk en speels hondje te zijn. Graag speelt hij met de andere honden uit het opvanggezin waarbij hij ze zelf soms ook uitdaagt voor een spelletje. Daarbij kent Paquito heel goed de honden spelregels en weet een stapje terug te doen wanneer dit gepast is.
Paquito kan ook goed zichzelf vermaken en komt dan tussendoor een lekkere knuffel halen.
Want dit vriendelijke ventje is graag in de buurt van een baasje. Nieuwsgierig kijkt hij wat je aan het doen bent en wil dan graag ook mee doen. Om na de “gedane zaken” weer lekker te gaan rusten.
Paquito is speels en aanhankelijk, zindelijk, luistert goed naar zijn naam, kan al een uurtje alleen thuis blijven (samen met de andere honden), sloopt niet, is rustig en beleefd aanwezig in huis en een klein beetje waaks.
Buitenshuis wandelt hij al netjes mee, samen met de andere honden. Daarbij draagt Paquito zijn veiligheidstuig dat hij inmiddels al heel graag aantrekt en draagt. Is goed verkeersveilig en reageert niet op andere honden of katten. Onbekende mensen beangstigen hem niet maar hij gaat er ook niet naar toe. Hij heeft niet echt een voorkeur voor mannen of vrouwen en lieve kinderen vindt hij wel leuk.
In Spanje is Paquito vastgebonden op straat gevonden.
Waarschijnlijk zijn daarbij zijn pootjes en rug verstrikt geraakt in de ketting waar hij aan vastzat. Bij het uitlaten is soms nog merkbaar dat, wanneer de slappe riem zijn pootjes of rug raakt, hem dit beangstigt. Daarbij kan Paquito grote bokkensprongen maken. Dit is te voorkomen door hem het dichte veiligheidstuig te laten dragen zodat hij geen onverwachte aanrakingen voelt en de riem bij zijn pootjes vandaan te houden.
Een tuin of erf is wenselijk omdat lieve Paquito heel graag buiten speelt en vertoeft.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.

Wordpress Gallery Plugin Free