Tyson

By Ilse van den Oetelaar, 10 augustus 2022

TYSON IS GEADOPTEERD!!

Naam Tyson
Ras Bodeguero
Geslacht Reu
Geboortedatum 2015
Gezondheid Zie tekst
Gewicht/schofthoogte 38 cm, 8 kg

Omschrijving Tyson

Dit is Tyson! Deze kleine Bodeguero heeft weinig geluk in zijn leven gehad. Hij is weggehaald bij een jager die hem had vastgebonden zonder enige (medische) verzorging. Zijn oren waren verbrand en hij bleek geslagen te zijn. Na bloedonderzoek bleek ook dat hij positief testte op Leishmania . Gelukkig zit hij nu bij een hele lieve familie in opvang. Hier knapt hij zienderogen op door veel liefde, goede voeding en aandacht. Het blijkt een engel van een hond te zijn. Door de medicijnen is zijn Leishmania inmiddels stabiel. Dit betekent dat hij 1 tablet per dag slikt. Hij heeft inmiddels opnieuw een bloedonderzoek gehad en nu testte hij negatief. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat de eerste test een zgn. vals-positieve test was, maar voor de zkerheid zal hij nog een paar weekjes medicatie krijgen en zal hij daarna, ook na adoptie, af en toe een bloedonderzoek nodig hebben.

Zijn vacht groeit weer mooi aan, hij is zindelijk en erg aanhankelijk. Hij vindt het heerlijk om te rennen en geniet van zijn nieuwe leven en vrijheid.
Hij gaat goed met andere honden, katten en kinderen!
Wie wordt verliefd op dit aandoenlijke hondje en geeft hem een geweldig huis!

 

UPDATE September 2022:

Tyson is opnieuw getest en is nu negatief getest op Leishmania. Ter verduidelijking; als dit zijn eerste test zou zijn zouden we denken dat hij negatief getest is en dus geen Leishmania heeft, maar omdat we zijn voorgeschiedenis weten én we weten dat je nooit helemaal vrij bent van Leishmania als je ooit positief testte willen we zo transparant mogelijk zijn en zeggen: hij test negatief, hij heeft geen ziekteverschijnselen en is verder gezond, maar ooit testte hij dus positief op leishmania.

Honden met leishmania (zeker zij die goed behandeld zijn en later negatief testen) kunnen ee prima, porbleemloos leven leiden en oud worden. Dus dat geldt ook voor Tyson

 

Update 10 augustus: volgt

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.