Nieuwsbrief N° 8, September 2017

By Ilse van den Oetelaar, 16 september 2017

Met de eerste stormen kondigt de herfst zich aan en is het alweer tijd voor de achtste nieuwsbrief.

  • Afgelopen maand werden er weer prachtige honden geadopteerd: de galgo’s Bruna en Monte en het kleine hondje Lily. Er lopen op dit moment ook nog enkele aanvragen voor andere honden.
  • We vroegen aandacht voor Mori. Een jachthond die vol met schothagel op straat werd aangetroffen. Ze was het zicht uit een oog verloren. Gelukkig bleek ze verder goed gezond en erg vrolijk. Mori zal 28 september naar Nederland afreizen!
  • De aankomst van Yorto moest helaas uitgesteld worden. Een dag voor zijn vertrek uit spanje werd vastgesteld dat hij een flinke wond op zijn rug had en de reis zou voor hem dan te zwaar geweest zijn.
  • Voor Romeo kwamen heel veel vragen binnen en gelukkig ook aanvragen van mensen die al een of meerder honden hadden, want we wilden Romeo niet weer als single-hond plaatsen. Als alles volgens planning verloopt zal Romeo op 17 september geadoptteerd worden en zijn intrek nemen bij zijn nieuwe adoptiegezin. We zijn Mariska erg dankbaar dat ze Romeo direct wilde opvangen en zo goed begeleid heeft.
  • Sommige adopties konden helaas niet doorgaan. Zowel in het gezin dat India zou adopteren als in het gezin waar  Layla terecht zou komen waren er problemen met/ zorgen over een andere hond waardoor de tijd nu niet goed is om een andere hond erbij te nemen. India komt volgens plannen toch naar Nederland, zodat we van haar een goed beeld kunnen krijgen en kunnen zoeken naar een passend adoptiegezin.
  • Franka meldde zich bij de fabrikant van Maxi-cosi toen zij vernam dat er veel reiswiegjes werden weggegeven voor een goed doel. En een paar weken later reden we dus met een bus met 50 reiswiegjes naar een opslag. De wiegjes zijn bestemd voor de pups, kleine hondjes en de katten in Spanje.
  • Ook ontvingen wij veel spullen, waaronder bijna 40 gebreide truitjes voor de protectora en shelters.
  • 10 augustus waren er 14  Spaanse vrijwilligers op uitnodiging van GalgosupportHolland aanwezig bij een wandeling op de Loonse en Drunense duinen. Omdat Hobodogs ook met deze vrijwilligers samenwerkt en inmiddels 11 honden van hen adopteerde waren wij ook aanwezig. De vrijwilligers vonden het geweldig om enkele van de honden die zij gered hebben en soms jaren verzorgd, weer te zien. Tranen van geluk om deze blije honden.
  • Stichting Hobodogs heeft afgelopen maand een extra donatie gedaan aan alle samenwerkende parnters in Spanje.
  • Stichting Hobodogs heeft een aparte spaarrekening geopend waarop de (soms vaste) donaties voor Arpa Simbiosis gestort worden. Deze donaties zijn bedoeld om de jaarlijkse huur voor de grond te kunnen betalen.