Sindy

By Ilse van den Oetelaar, 28 september 2017

Sindy is geadopteerd rechtstreeks via de protectora

Sindy werd samen met haar zusje Zurma (ook ter adoptie) werden na de dood van een zogenaamde hondenverzamelaarster uit hun kleine hokjes gered en zijn nu veilig in de Protectora. .

Naam  Sindy
Ras  Mix
Geslacht  Teefje
Geboortedatum  Ongeveer 2009
Gezondheid  Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte  middelmaat

 

Omschrijving Sindy

Sindy en Zurma werden samen met nog zo’n 40 honden en katten in slechte omstandigheden gehouden door een oudere vrouw. Deze vrouw was ooit begonnen om honden te redden door ze veilig bij haar op te nemen, maar de omstandigheden waren erg slecht. Naarmate deze vrouw ouder werd, werd de verzorging slechter. Na haar dood werden de katten en honden dan ook in zeer slechte conditie aangetroffen. De Protectora Arpa had op dat moment (maart 2017) ruimte om Sindy en later Zurma op te nemen en zodra ze kunnen nemen ze de enkele honden die daar nu nog verblijven (met minimale zorg) ook bij ze op, waaronder een broetje van Zurma en Sindy.

Sindy en Zurma lijken alleen op elkaar qua bouw, het zijn leuke middelmaatjes. Sindy is brindle en heeft een grijze snuit. Zurma is zwart en vertoont nog geen enkele vergrijzing.

Sindy bleek bij aankomst in de Protectora een zeer slechte vacht te hebben op haar achterpoten en rug, waarschijnlijk ten gevolge van een vlooienplaag. Ook had ze nauwelijks boventanden.

We hebben Sindy ontmoet tijdens ons bezoek aan de Protectora en we waren geraakt door haar zachte karakter en uitstraling. Wat een heerlijk ongecompliceerd hondje. Voor haar leeftijd is ze behoorlijk speels.

Ze heeft de pech dat ze meestal over het hoofd wordt gezien, vanwege haar weinig opvallende uiterlijk. We zoeken een adoptant die ziet wat wij zagen: prachtige Sindy!

 

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.