India

By Ilse van den Oetelaar, 18 augustus 2017

India is geadopteerd!!

India is een onderdanig maar braaf klein hondje dat hoogzwanger werd achtergelaten in een veld. De eigenaar, een jager, had haar achtergelaten omdat ze bang was van harde geluiden. Arme, gevoelige India.

Naam India
Ras Podenco
Geslacht Teefje
Geboortedatum Januari 2013
Gezondheid Goed
Gewicht/schofthoogte 8kg/ 40 cm

 

Omschrijving India

India is kort na haar aankomst in de shelter bevallen van haar pups. Ze heeft ze prima verzorgd. Inmiddels zijn alle pups geadopteerd en, zoals helaas zo vaak, heeft niemand belangstelling getoond voor de moederhond. India was aanvankelijk heel angstig en nog altijd is ze erg op haar hoede. Maar als mensen erg kalm zijn en lief tegen haar praten komt ze uit haar schulp. Ze schrikt nog altijd van harde geluiden of onverwachte grote bewegingen. In de shelter is ze onzichtbaar omdat ze zich vaak terugtrekt in haar  hokje.

Maar als er bekende vrijwilligers zijn dan laat ze zich zien en geniet ze van de aandacht die ze krijgt. Ze gaat heel graag mee wandelen en in een hele veilig omgeving kan ze loslopen bij mensen die ze vertrouwd, maar omdat ze snel schrikt van onverwachte zaken is loslopen altijd met enig risico.  Als ze losloopt vindt ze het heel leuk om te rennen en straalt ze van blijdschap.

Met de andere honden maakt ze nooit problemen, ze erg onderdanig in contact.

India houdt niet van katten: ze jaagt er achteraan.

We zoeken voor haar een adoptiegezin waar rust en regelmaat heerst zodat ze zich snel veilig voelt. Als ze dan overladen wordt door veel liefde zal India een heel dankbaar hondje zijn.

In de overvolle shelter voelt zij zich niet op haar gemak en meestal trekt ze zich terug. Ze vindt het fijn als ze wat extra aandacht krijgt in een kalmere omgeving bijvoorbeeld het kantoortje. Dan is ze niet band en geniet ervan om gedragen te worden.

Wat een heerlijk hondje!

 

 

UPDATE 19 augustus 2017:

India was geadopteerd en zou 25 september naar Nederland vliegen maar helaas is er in haar adoptiegezin op dit moment geen mogelijkheid om goed op te vangen omdat bijna alle aandacht en energie uit gaat naar een andere hond in het adoptiegezin die plotseling erg ziek/kwetsbaar is geworden.

Daarom zijn we met spoed op zoek naar een ander adoptiegezin/ opvanggezin.

India is er helemaal klaar voor!!!

UPDATE 6 oktober 2017:

India is sinds 25 september in haar opvanggezin (In België). Ze is het ‘vrije’ leven aan het ontdekken en geniet met volle teugen. Ze kan orima overweg met de andere hondjes in het opvanggezin en rent met ze doro de tuin.

Toch zijn er ernstige zorgen over India: het viel op dat haar ene voorpootje in een vreemde stand staat en ook leek ze, nu ze veel meer beweging heeft, pijn te hebben want ze trekt met haar pootje. Een bezoek aan de dierenarts leverde een verdrietige diagnose op:

Haar rechtervoorpootje heeft een oude breuk welke niet niet helemaal goed hersteld is waardoor er sprake is artrose.

Haar linkervoorpootje is óók gebroken geweest want er zit een pin in maar deze beperkt haar ook enigszins in haar motoriek

Ook zit er teveel speling in een van haar knietjes. (röntgenfoto’s en verslag dierenarts zijn beschikbaar)

Er wordt gekeken of een operatie zinvol is. Op dit moment gebruikt India pijnmedicatie. Het is echter een dapper hondje en het is moeilijk vast te stellen of ze nog pijn heeft. Duidelijk is wel dat India nu, en mogelijk altijd, beperkt zal zijn en moeten worden in haar bewegingen. dus hele lange wandelingen zijn niet mogelijk. Maar India gaat graag mee in een buggy en kan dan toch lekker mee en af en toe stukjes lopen.

India raakt steeds meer gehecht en komt echt uit haar schulp. Toch kan ze zo opeens proberen om te ontsnappen uit de tuin als ze daar zonder toezicht is,  en dan is ze behoorlijk inventief! Dus een goed afgezette tuin is absoluut noodzakelijk.

Het opvanggezin kan natuurlijk nog veel meer vertellen over lieve India.

We zoeken mensen die India een mooi leven willen geven, rekening houdend met haar beperkingen. India is een schatje dat heerlijk kan genieten. Een mooier kado is er niet.