Nieuwsbrief N° 79, augustus 2023

By Ilse van den Oetelaar, 15 augustus 2023

Het is weer tijd voor de nieuwsbrief!

  • Allereerst, zoals altijd, de honden die geadopteerd zijn. Grogu, de prachtige galgo mag bij zijn opvanggezin blijven en is daar het maatje van Sirocco, ook een Hobodog. Heel blij was Mayte, van Puntanimals, toen we konden melden dat we een adoptant hadden voor Monte. Zij had Monte van de straat gered en had met heel veel geduld ook haar pups gevonden. En een van die pups, Bowie, is ook geadopteerd via Hobodogs. Zhorin  heeft zijn gouden mand ook gevonden: hij heeft zijn opvanggezin verlaten en is nu bij zijn adoptiegezin. We hebben de afgelopen weken regelmatig aandacht gevraagd voor Charles. Ook hij verbleef in een opvanggezin van Suzanne en hield daar de eerste weken de gemoederen flink bezig. Maar met geduld en liefde bereikte Suzanne heel veel vooruitgang en werd duidelijk hoe ontzettend lief en aanhankelijk Charles is. En nu kunnen we melden dat hij geadopteerd is. Er reageerden meer mensen op de oproep voor Charles en aan een van hen konden we Oak, ook een Duitse Staande, voorstellen en hij was welkom en is inmiddels bij zijn adoptant. Heel blij zijn wij voor Tempera. Dit lieve gevoelige hondje had al zoveel pech gehad in haar leven en bovendien ook nog positief op leishmania, dus hoe bijzonder is het dat ze nu in Nederland woont bij Hobodog Margarita. Snoopy, een ouder hondje, moet nog even wachten op het volgende transport, maar ook hij mag naar Nederland komen want hij is geadopteerd!! En dan Robin, de kleine pinchermix, hij trok de aandacht van de adoptanten van Mory en hij mag bij hen komen wonen. En net werd bekend dat Mario ook geadopteerd is. En dus kan hij ook gaan aftellen!
  • En dan opnieuw aandacht voor Don. We hebben in vorige nieuwsbrieven al veel over hem verteld. Hoe hij in het dodingstation zat, eruit gehaald door HADA en in betaalde opvang geplaatst, hoe hij positief bleek op leishmania en met zijn grote zwarte uiterlijk en hogere leeftijd kansarm was op adoptie. Hoe we hem ontmoetten in Spanje en allemaal verliefd werden. Hoe blij we waren toen we hoorden dat hij naar Duitsland kon afreizen om daar in een opvanggezin te gaan en we genoten van de foto’s van een gelukkige Don. Maar ook hoe geshockeerd we waren toen we hoorden dat hij daar niet kon blijven en terugreisde naar Spanje. En we vernamen dat hij naar een betere betaalde opvang ging. Vanuit Duitsland werd zijn verblijf betaald, en wij vroegen mensen om te doneren voor zijn medicatie en we kochten een badje voor hem.En nu? Hoe gaat het nu met hem en hoe gaat het verder? Met Don’s gezondheid gaat het goed: hij heeft geen pijn meer en heeft een fijne plek om te liggen. Hij is gesteld op zijn rust en vraagt verder niet zoveel, maar geniet enorm van de aandacht die hij krijgt. Maar er zijn ook (financiële) zorgen want de Duitse stichting kan de verblijfskosten niet meer betalen en dus moet Hada elke maand 120 euro ophoesten…naast de kosten voor medicatie. Er zijn al enkele vaste donateurs voor Don en die doneren gezamenlijk 34 euro per maand. Er is nog zeker 100 euro per maand nodig om zijn verblijf mogelijk te maken…. OF hij moet geadopteerd worden!! Daarom willen we het toch nog een keer proberen: Wie biedt Don een eigen plek? Een plek waar hij lekker zijn rust kan vinden, waar hij zijn plaatsje zoekt in de tuin als het warm heeft, waar hij op een comfortabel kussen mag liggen binnen in huis. Doneren kan via: deze link.
  • Heel leuk nieuws! Vanaf volgende maand zal er in de nieuwsbrief en op Facebook een column verschijnen, geschreven door Mieke Saanen. Wij, en velen met ons, genieten altijd van haar posts op Facebook en hoe fijn is het dat ze nu voor Hobodogs columns gaat schrijven. We kunnen niet wachten tot september!