Nieuwsbrief N° 61, februari 2022

By Ilse van den Oetelaar, 15 februari 2022

Ohhhhh wat heeft het adoptieteam hard gewerkt de afgelopen weken. Een drukke aankomst en heel veel adoptieprocedures.

  • Er zijn ook deze maand weer heel veel adoptieprocedures afgerond. Ook dit keer is het weer een mix van jong en oud, groot en klein, kerngezond en kwetsbaar. Heel veel mixjes, ook wat rashonden. Honden in allerlei kleuren. Zoals altijd zetten we ze even op een rijtje. Twee waterhonden werden geadopteerd, Pirata en driepotige Tres. Ook twee galgo’s, O’Neil en Jacoboo kunnen Spanje verlaten. Ook twee terriermixen, Annie en Terry. Een Bretonse spaniel-mix, Bruss. Twee grote honden, mogelijk Mastinmixen, Datil en Akira. Veel jonge honden, allerlei soorten mixes, Bella, Chanel, Levi, Sugus, Dulce, Greta, Lea en Ismael. Gelukkig ook een senior Podenco, Tico. En tenslotte nog enkele prachtige honden omdat het bijzondere mixen zijn: Roscon, Devra, Pitu en Llunay.  Maar liefst 22 honden!
  • We hebben een datum voor de jubileumwandeling.
   Op zaterdag 2 april organiseren wij een hondenwandeling voor alle Hobodogs én hun baasjes.
   Natuurlijk zijn vrijwilligers en andere geïnteresseerden, na aanmelding, ook van harte welkom.
   Het verzamelpunt is De Steengroeve in Chaam. Dit restaurant ligt naast een losloopgebied: De Chaamse bossen. We verzamelen hier om 10 uur, waarna we om 10.30 uur starten met de wandeling. Het gebied is niet omheind, dus maak zelf een afweging of je hond hier los kan of niet.
   In het bos is een uitgezette wandeling van ongeveer 5 km, je loopt hierbij ook langs een ven waar de honden kunnen zwemmen. Natuurlijk kun je zelf bepalen hoelang je meeloopt.
   Na de wandeling komen we terug bij De Steengroeve waar een apart, overdekt, terras voor ons klaarstaat. Het lijkt ons fijn om hier iedereen even te spreken. Ook zullen we wat leuke spullen verkopen of verloten voor het goede doel.
   Voor deelname aan de wandeling bieden we twee opties:
   1. Deelname aan de wandeling met een lunch na afloop: soep, broodje gezond en een consumptie naar keuze voor 10 euro per persoon.
   of
   2. Deelname aan de wandeling voor 5 euro per persoon (consumptie op eigen rekening)
   Aanmelding voor de wandeling kan als volgt:
   Stuur een mail naar bestuur@hobodogs.nl, vermeld hierin duidelijk:
   aantal personen, naam van de hond(en), wandeling met lunch (10 euro pp) of wandeling zonder lunch (5 euro pp).
   Wij vragen u vervolgens het betreffende bedrag over te maken op NL89 RBRB 0954 4694 10 t.n.v Stichting Hobodogs ovv de naam van de hond(en).
   We hopen op een grote opkomst, stralend weer en een geweldig weerzien!
  • Pech, pech, pech voor Dora…. Pech lijkt haar te achtervolgen. 11-jarige Dora wachtte in de shelter heel lang op een adoptiegezin. Twee maal werd ze uitgekozen door adoptanten maar de eerste keer werd ze te sterk bevonden voor de adoptant en werd, op ons advies, een andere langzitter geadopteerd. En de twee keer werd er een adoptiegezin gevonden via een andere stichting maar toen trok de adoptant zich terug op basis van de bloeduitslagen.. Al die tijd bleef Dora in de shelter en ze werd de lieveling van veel vrijwilligers. Elke ochtend lieten ze haar naar buiten en mocht ze buiten onder een boom voor de shelter gaan liggen om heel knuffels te krijgen.  Ze namen haar vaak mee op een wandeling. Dora had niet veel interesse voor andere honden. We vonden voor haar een plek in bij een adoptant van ons waar meerdere oudere honden wonen en dus kon ze vorige maand eindelijk afreizen… eind goed, al goed?? Nee absoluut niet! Want al direct na aankomst bleek Dora dermate van slag dat plaatsing tussen de oude en kwetsbare honden geen goed idee leek. Via via vonden we iemand bereid om haar direct in huis te nemen, als eerste opvang. En daar paste Dora zich meteen heel goed aan.  Dora is een echte mensen-hond en zou als single hond prima op haar plek zijn. Ze maakt een zeer gelukkige indruk in het tijdelijke opvanggezin. Helaas kan ze daar niet blijven want Dora en de katten zijn niet bepaald dikke vrienden. En dus zijn we nog altijd op zoek naar een eigen plek voor Dora. Dora is lief voor mensen en kinderen, rustig aanwezig in huis, is zindelijk, gaat graag mee wandelen en heeft geen problemen met autorijden. Dora kan niet met alle honden goed overweg en dat laat ze merken door aan de lijn te trekken als ze bepaalde honden ziet.  Wie o wie zet nu een streep onder al die pech en geeft Dora het geluk dat ze verdient
  • Tenslotte nog aandacht voor drie van onze opvanghondjes. Het zijn alledrie kleine Podenco’s met een naar verleden waardoor ze nog wat op hun hoede zijn. Maar in de verschillende opvanggezinnen wordt flink gewerkt aan hun zelfvertrouwen en ze zetten goede stappen. Zo kunnen ze belangstellenden steeds beter vertellen wat de hond nodig heeft en wat de adoptant kan verwachten. Het gaat om Mr Bean, Ed en Banzai. Neem eens een kijkje op onze website. (Banzai staat nog niet op de site..)

<!