Nieuwsbrief N° 43, augustus 2020

By Ilse van den Oetelaar, 17 augustus 2020

Het is bloedheet in Nederland en België en zelfs onze Spanjaarden hebben het er soms zwaar mee. Hoe gelukkig zijn alle geadopteerde hondjes waarvan de adoptanten alles doen om het hen zo comfortabel mogelijk te maken.

  • Deze maand heel veel vragen en lopende adoptie-aanvragen voor de honden op onze website en gelukkig ook andere honden die in de shelters waar wij mee samenwerken wachten op een eigen plek. Deze maand kunnen we melden dat Candela geadopteerd is. Dit mooie hondje heeft maanden rondgezworven voor dat ze bij ARPA terecht kwam. Pamuk, de verwaarloosde waterhond is ook geadopteerd en doordat er plotseling een plek op een vlucht vrij kwam kon hij snel afreizen naar Nederland. Ook voor kleine Ernesto vonden wij een adoptie-gezin. Ernesto kwam als doodsbang hondje aan bij Punta. Met veel geduld en liefde is hij nu al minder bang geworden en straks zal hij een heerlijk leven krijgen bij zijn adoptiegezin. We hopen ook dat Mikaela snel kan afreizen naar haar adoptie-gezin. Want dit blije speelse hondje zal ontzettend genieten van alle aandacht die ze gaat krijgen.
  • Voor de oude podencomix Lita die bij Punta terecht kwam meldde zich gelukkig een ervaren opvanggezin. Helaas bleek zij positief op Filaria en daar wordt ze binnenkort voor behandeld. Zolang de behandeling loopt, kan ze helaas nog niet vliegen. Binnenkort staat ze op onze website.
  • We duimen allemaal voor een goede match tussen Eloy en mogelijke adoptanten die eind deze maand met hem gaan kennismaken. Eloy verbleef heel zijn leven in de shelter en een gouden mand zou geweldig voor hem zijn.
  • Mooie Ramona is sinds kort in opvang bij Annelies. We zoeken voor haar een geschikt adoptiegezin, een gezin waar al een andere stabiele hond is en waar men Peking houdt met de gevoeligheid en intelligentie van Ramona
  • We willen vanaf heden  elke nieuwsbrief een hond-van-de-maand aanwijzen. Een hond die kansarm is, of al langere tijd in de shelter of protectora verblijft. Deze maand is dat lieve Iris. Iris is een zachte, bescheiden bodeguero die niet veel vraagt. In de kleine shelter trekt ze op met Betty (die in september gaat vertrekken). Iris is lief voor alle andere honden, ze is wat onderdanig en ongeveer 4 jaar oud. Op onze website staan heel veel foto’s en filmpjes. Mail ons: adoptie@hobodogs.nl