Eloy

By Ilse van den Oetelaar, 27 juni 2020

ELOY IS GEADOPTEERD!!!

Eloy is een sterke, atletische hond met een klein hartje. Hij wacht al sinds hij pup is op een adoptant…

Naam Eloy
Ras Mix
Geslacht Reu
Geboortedatum 12-2016
Gezondheid Goed, bloeduitslagen van mei 2020
Gewicht/schofthoogte ongeveer 25 kg

Omschrijving Eloy

Eloy is inmiddels al weer een hele lange tijd in de shelter. Hij is erg lief en gaat graag mee wandelen, en dan kan hij heerlijk even zijn energie kwijt. Eloy is een sterke hond en wil het liefst veel leren van zijn baas.

 

Update April 2020

Arme Eloy wacht nu al 2 1/2 jaar op een baasje. Hij was altijd zo blij en enthousiast als hij me mocht maar de laatste tijd maakt hij een verdrietige indruk.

Dat zien we wel vaker bij honden, alsof ze opeens lijken te beseffen dat dít hun leven is, een leven in een shelter.

We blijven zoeken voor Eloy, de jongen met de prachtige ogen

 

Update Augustus 2020

Eloy verblijft nu enkele maanden bij zijn opvanggezin in België. Hij woont daar samen met twee Mastinmixen en in het begin had Eloy even tijd nodig om te begrijpen waar hij staat in deze roedel. Omdat hij ontzettend mens gericht is werd hij meteen erg close met zijn opvangers en dat gaf natuurlijk wel wat spanning in de roedel. Maar Eloy liet zich door de andere honden goed corrigeren en inmiddels weet hij heel goed wat normale omgangsvormen zijn die horen bij het leven in een huis en het delen van de aandacht van je baasjes.

Wat je vooral aan Eloy merkt dat hij het zo ontzettend graag goed wil doen! Dus vindt hij het prettig om te weten wat dat dan inhoudt: wanneer doe je het goed? Wat wordt er eigenlijk van een huishond verwacht? Welke rol heb ik als gezonde reu in het geheel?

Eloy is mee gegaan op vakantie naar een camping waar meer honden komen. Met sommige honden ka=on hij het direct goed vinden, met andere honden duurde het wat langer voordat duidelijk was hoe de kaarten geschud waren. Eigenlijk heel normaal honden gedrag maar het vereist wel een baasje die dat ook begrijpt en die het goed kan begeleiden.

We denken dat Eloy  goed zou kunnen functioneren als single hond omdat zij plaats dan direct veel duidelijker is en hij  sneller kan ontspannen. Bovendien is hij zo ontzettend baas gericht dat hij vooral leuke dingen met en voor zijn baas wil doen.

Hij is gek op spelen en hij leert snel. Hij is ontzettend trouw.

Hij is sterk en atletisch en daardoor soms lomp, maar ook heerlijk lui en hij slaapt het liefst in je armen.

 

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.


1