Nieuwsbrief N° 42, juli 2020

By Ilse van den Oetelaar, 17 juli 2020

De vakantie zijn weer begonnen, het weer in Nederland laat te wensen over en het weer in Andalusië is alles behalve prettig want het is bloedheet.

In de protectoras en shelters doen ze er alles aan om het de honden naar hun zin te maken.

  • Ook afgelopen weken zijn er veel adopties geweest. Waterhond Shelly vond al snel een adoptant. Lucanor wachtte heel zijn leven, 9 jaar, op een adoptant, maar ook hij kan gaan uitkijken naar zijn adoptiegezin. Ook Curcuma was als pup in de protectora terecht gekomen, maar kan daar spoedig weer vertrekken. Hetzelfde geldt voor Betty, en gelukkig is er voor haar zusje Vilma in Spanje belangstelling. De vrolijke Sjors zal ook heel blij zijn als hij eindelijk de protectora achter zich kan laten. We zijn ook heel blij dat de kleine en bescheiden Kinda snel naar Nederland kan komen. En dan het hele goede nieuws dat de galgo’s Nirvana en Aura samen geadopteerd zijn! Deze twee honden werden bijna dood aangetroffen maar door de goede hulp van de shelter Puntanimals, hun vrijwilliger Pilar, vele donaties zijn de twee honden uitgegroeid tot twee prachtige, lieve dames die inmiddels al in Nederland zijn.
  • Dan de goede afloop van het verhaal van Nica. Nica, de lieve waterhond, bleek na adoptie verschillende lichamelijke klachten te hebben waardoor ze niet bij haar adoptie-gezin kon blijven. Gelukkig vonden we al snel een goed opvanggezin en tijdens haar verblijf in dit opvanggezin is er heel veel onderzoek geweest naar haar klachten. Zo werd er ook duidelijk welke behandelingen Nica nodig had en wat de aandachtspunten voor de toekomst  zijn. Nica werd geopereerd aan haar voetje en intensief behandeld aan haar oor-infectie. En nu is Nica helemaal klaar om over te gaan naar haar nieuwe adoptant. Nica zal aanstaand weekend haar opvanggezin verlaten (dat zal even slikken zijn…) en voor de laatste keer verhuizen. Het was een lange en soms moeilijk weg die ze heeft afgelegd. We zijn ontzettend blij dat er mensen zijn die ons geholpen hebben tijdens deze moeilijk weg. We bedanken Lucie en Heidi die nooit hun vertrouwen in een goede afloop verloren en altijd bleven vechten voor de juiste plek, Noortje die direct klaar stond, Diane die meteen riep: “hier is ze welkom!”, mensen die een donatie deden voor haar operatie en behandelingen en natuurlijk de nieuwe adoptanten.
  • Vandaag ook even aandacht voor de opvanghonden. Momenteel is Eloy nog in opvang in Belgie. Eloy is een sterke, enthousiaste, speelse hond met een will-to-please die heel graag een echte kameraad van zijn baas wordt. Ook hopen we dat snel Simon in opvang kan komen. Simon is echt een kansarm hondje dat in de protectora niet opvalt.
  • Verder kunnen we melden dat het onderzoek van de Universiteit Utrecht weer gestart is: Project Leishmania. Honden die net aangekomen zijn in Nederland kunnen zich aanmelden om binnen 5-6 weken na aankomst onderzocht te worden.