Nieuwsbrief N° 33, oktober 2019

By Ilse van den Oetelaar, 16 oktober 2019

Ons werkbezoek zit er weer op. Heel veel indrukken en foto’s te verwerken! En voor je het weet is het alweer halverwege de maand, dus tijd voor de nieuwsbrief!

  • Er lopen momenteel verschillende aanvragen voor adopties, afgelopen maand zijn er drie adoptie definitief geworden. Een ervan is Yuri, deze bretons spaniel hoeft gelukkig niet lang in de opvang te blijven. De andere is Evy, een mooie waterhond. Zij heeft iets langer moeten wachten op adoptant omdat ze (heel laag) positief scoorden op Leishmania. Maar juist daarom zijn we zo blij dat mensen toch voor haar kozen! Tenslotte werd ook pup John-Boy geadopteerd. Hij is inmiddels al bij zijn adoptanten
  • Ons jaarlijks werkbezoek was van 2 tot 6 oktober. We bezochten ARPA, HOGRAM, Camino a Casa, het Dodingstation in Huelva met de vrijwilligers van HADA en Puntanimals. Op onze FaceBook pagina schreven wij elke dag een verslagje. In een paar dagen tijd zagen wij heel veel honden, maakten wij veel kilometers en begroetten wij onze Spaanse dierenvrienden. We namen voor elke organisatie een flinke donatie mee. Het was fijn om te zien dat er elke jaar verbeteringen zijn, met name in het Dodingstation. We krijgen regelmatig vragen over het dodingstation en HADA. Een dodingstation (Perrera) is een gemeentelijke ” verzamelplaats” voor afgedankte en gevonden dieren, voornamelijk honden. Als alle plekken in het de perrera vol zijn, worden er honden ingeslapen. Ook gezonde en vriendelijke honden.  De vrijwilligers-organisatie HADA heeft samen met dierenarts Elena moeten knokken bij de gemeente van Huelva om toegang te krijgen tot het dodingstation, de honden meer aandacht te mogen geven en ze actief aan te bieden voor adoptie. Op die manier proberen zij dat het dodingstation dus nooit “vol” raakt en hoeven er geen honden te worden afgemaakt. HADA is daarbij dus volledig afhankelijk van adopties, want elke dag komen er honden bij. Hada werkt samen met verschillende organisaties in het buitenland, waaronder HADA NEDERLAND en Hobodogs. De omstandigheden zijn erg zwaar in het dodingstion: honden zitten in betonnen hokken en komen er maar zelden uit. Daarom is het zo fijn dat er nu twee kleine uitloop-veldjes zijn. Dan kunnen de vrijwilligers even met de honden, los van de lijn, spelen en betere foto’s maken.  Het weerzien met onze Spaanse vinden was, zoals altijd, ontzettend hartelijk.  Momenteel zijn we nog hard aan het werk met het verzamelen, bekijken, bewerken van de honderden foto’s die gemaakt zijn. Hieronder vindt je een overzicht van de honden uit de perrera.
  • Onze twee opvanghonden Uni en Panda wachten nog altijd op een adoptant. We snappen werkelijk niet waarom er zich nog niemand voor deze kanjers gemeld heeft. En we weten zeker: ontmoeten= verliefd worden.