Nieuwsbrief N° 27, april 2019

By Ilse van den Oetelaar, 14 april 2019

In deze nieuwsbrief veel adopties, maar vooral ook aandacht voor Billy en de honden in opvang.

  • We beginnen zoals altijd met de adopties van de afgelopen maand. Hula ging van haar opvanggezin naar haar adoptanten en heeft al een ritje met ze in de camper gemaakt. Manya was pas een paar dagen bij haar opvanggezin toen een vriendin van het gezin haar ontmoette en op slag verkocht was: Manya mocht bij haar en haar hond wolf komen wonen. Kleine Jazz werd ook geadopteerd en haar adoptant is haar zelf gaan ophalen in spanje. Ook geluk voor Boquerón, hij kwam als pup in shelter maar nu kan hij gaan genieten van een mooi leven. We hadden enekel pups op onze site en gelukkig hoeven zij niet oud te worden in een shelter. Bill werd echt duizenden malen bekeken op FB en een adoptant was snel gevonden. Killa werd geadopteerd door mensen die eerder Aliza wilde adopteren, maar Aliza overleed helaas in de protectora. Haar broertje Guillo bleek ook en kleine hartedief want veel mensen informeerde naar hem, hij komt volgende maand naar Nederland. Sansona, een galga op leeftijd,  werd door haar adoptant bezocht in spanje en ze kon haar direct mee naar huis nemen. Ook voor waterhond Zaca vonden we uiteindelijk een adoptant die zich goed heeft laten voorlichten over de bloeduitslag waaruit bleek dat hij (heel laag) positief was op leishmania. Helemaal blij worden we van het bericht dat ook Margarita geadopteerd is. Margarita is het hondje dat bijna dood gevonden werd en die door middel van vele donaties goed geopereerd en behandeld kon worden. Tenslotte kon de kleine podenca Lillith ook Spanje verlaten en ze is nu vol op haar draai aan het vinden bij haar adoptant, de andere honden en katten.
  • We kregen een oproep van Camino a Casa: bij een van de vrijwilligers was er een hondje over de schutting gegooid. Het arme beestje had daarbij haar pootje gebroken en moest geopereerd wordt. Ze werd Tina genoemd. Er werd gelukkig voldoende geld gedoneerd zodat ze geopereerd kon worden en inmiddels gaat het veel beter met haar. Tina is een geweldig lief hondje. Ze verblijft nu in en opvanggezin in Spanje die haar extra kunnen ondersteunen tijdens de revalidatie en de kans is groot dat ze daar mag blijven.
  • Grote pech voor Luca: hij werd geadopteerd en hoewel de kennismaking met de honden uit het adoptiegezin goed verliep, ging het na een aantal dagen toch fout. Het leek net alsof Luca en een van de andere honden een verschillende taal spraken en omdat Luca maar een klein hondje is en de andere hond veel groter, durfde de adoptant het niet aan om ze bij elkaar te laten. In goed overleg met ons werd besloten dat het het beste zou zijn als Luca zo spoedig mogelijk daar weg kon. Terug naar Franka, het opvanggezin, ging helaas niet want Franka was in het buitenland. Maar gelukkig kon Luca terecht bij de opvang waar hij al eerder tijdens vakantie-periodes verbleef en waar hij het ontzettend naar zijn zin heeft.  Hij zal in deze opvang blijven totdat we een passend adoptiegezin hebben gevonden.
  • En dan heel verdrietig nieuws over Billy. Om verschillende redenen kon hij niet in zijn opvanggezin blijven. Redenen die niets met Billy te maken hadden. Billy is namelijk een hele lieve, gemakkelijke, sociale en blije hond. Een ander opvanggezin meldde zich maar toen bleek dat het pootje waarmee illy wat makn liep nadat hij flink gespeeld had, niet zomaar iets onschuldigs te zijn. Er werden röntgenfoto’s gemaakt en daarop was te zien dat er “iets” gaan was in  het bot van het pootje. De dierenarts vermoed dat Billy botkanker heeft. Over 5 weken hopen we meer duidelijkheid te krijgen en dan moet er verder gekeken worden naar wat voor Billy het beste is. Inmiddels is Billy in zijn nieuwe opvanggezin, bij Chana en hij heft het daar enorm naar zijn zin. Hij kan het prima vinden met hond Chica. We make ons natuurlijk grote zorgen over de gezondheid van Billy en we zullen u zo goed mogleijk op de hoogte houden.
  • Tenslotte even aandacht voor Panda en  Nala: zij verblijven beiden in opvang en we plaatsen regelmatig updates en nieuwe foto’s op de site. Het gaat heel goed met ze en ze zijn klaar om naar hun definitieve thuis te vertrekken