Nieuwsbrief n° 21, oktober 2018

By Ilse van den Oetelaar, 16 oktober 2018

Weer terug van het werkbezoek in Spanje is het tijd voor de nieuwsbrief met heel veel adopties!

  • We hebben een hele lange lijst van adopties. Zurma, het iets oudere hondje kan eindelijk de protectora verlaten. Voor Brownie hadden we heel veel aanvragen en zijn adoptie was daarmee snel rond. Ook Aretha kan uitkijken naar een nieuw leventje. Goed nieuws ook voor Neville: hij mag bij zijn opvanggezin blijven waar ook zijn zusje Nena woont. Eco, een van de pups van sara komt ook binnenkort naar Nederland. Gelukkig voor Mario werd er direct iemand verliefd op hem, nog voordat hij bij ons op de site stond. Deze jonge Mastinmix met een visusprobleem gaat wonen bij mensen die een groot hart voor dieren hebben. In het dodingstation zat de Dalmatiër (n° 1249) en we hebben hem tijdens ons bezoek ontmoet. Heel snel meldde zich iemand en hij zal als James nu aan een nieuw leven gaan beginnen. Ciro, de lieve galgo van ongeveer 7 jaar oud, kan ook de protectora achter zich laten om in Nederland te gaan genieten van ” bankhangen”.  Coral, het hondje met het bijzondere levensverhaal, de oogappel van een van de vrijwilligers van Puntanimals, zal ook afscheid gaan nemen van Spanje. En wat te denken van Marina die in opvang kwam bij mensen die al 3 Hobodogs hebben , en al na 3 dagen te horen kreeg dat ze mag blijven.  En vandaag werd bekend dat ook Marwan, de lieve waterhond die een oogje mist, mag gaan wonen bij een gezin dat  eerder ook Onuba adopteerde. Een indrukwekkend rijtje adopties!
  • 30 september was er weer een hondentreffen bij de Geffense plas waar verschillende Hobodogs aanwezig waren. Dus er veel veel geaaid, bewonderd en gepraat! Ook stond Ferrari nogmaals op de loper, omdat hij nog altijd een baasje zoekt.
  • Van 4 tot 7 oktober hebben wij een bezoek gebracht aan Puntanimals, Protectora ARPA, Callejeros de Fernan de Núñez, Camino a Casa en het dodingstation van Huelva waar de organisatie HADA het project Proyecto VIDA perrera Huelva heeft opgezet. Op Facebook hebben we elke dag een klein verslag geplaatst. Onnodig om te zeggen dat het bezoek aan het dodingstation erg veel indruk op ons maakte. Over deze perrera en het werk van HADA hebben we een bericht op onze website geplaatst met een overzichtsfilmpje van de honden: Perrera-bezoek
  • Tenslotte is in de maand oktober Stichting Hobodogs een van de goede doelen waar de opbrengst van Charity-solid-shampoo-bars  naar toe gaat. Wij willen u graag uitnodigen om een van deze bijzondere, puur-natuurlijk producten aan te schaffen. Ook heel leuk om kado te geven! En uiteraard hebben we ze zelf eerst uitgeprobeerd en we zijn super enthousiast!