Nieuwsbrief N° 20, september 2018

By Ilse van den Oetelaar, 18 september 2018

We naderen het eind van de zomer en we hebben kunnen genieten van de vele vakantiefoto’s van geadopteerde Hobodogs.Maar de helft van de maand is alweer voorbij, dus het is tijd voor de nieuwsbrief!

  • De afgelopen weken zijn er weer een aantal hondjes geadopteerd. Voor Nívea kan binnenkort een mooi leven gaan beginnen nadat ze na de bevalling en het grootbrengen van pups werd getroffen door een ernstige borstontsteking. Haar pups werden ook allemaal geadopteerd, waarvan Bora via Hobodogs in Nederland. Motas vierde helaas zijn eerste verjaardag in de shelter maar werd enkele maanden daarna gelukkig geadopteerd. Bert, een van de broertjes Bert en Ernie, werd geadopteerd en binnenkort zal hij Spanje verlaten. Ook Choco werd geadopteerd en omdat zij al wat ouder is, al langere tijd in de shelter verbleef en positief was op leishmania, zijn we voor haar extra blij. Tenslotte werd ook Sushi geadopteerd. Gelukkig is dit kleine ding een lang verblijf in de shelter/opvang bespaard gebleven. We zijn op dit moment in afwachting van bloeduitslagen van enkele hondje die, bij een goede uitslag, ook geadopteerd zijn. Daarover in de volgende nieuwsbrief meer.
  • 9 september was de SuperMegaHondendag bij de Geffense plan in Oss, georganiseerd door Spain Meets Holland. Een mooie gelegenheid om heel veel andere (buitenlandse) honden en hun baasjes te ontmoeten, en om honden op een veilige manier los te kunnen laten. Heel leuk om daar verschillende Hobodogs te ontmoeten. De foto’s hebben we direct doorgestuurd naar Spanje en ze hebben daar genoten van de beelden van honden die zo gelukkig zijn! Ferrari was daar ook aanwezig en mocht zichzelf laten zien op de ” doggywalk”. Veel mensen waren onder de indruk van zijn rustig uitstraling en lieve snoet. Helaas is er nog geen aanvraag voor hem.
  • Helaas ook weer zeer verdrietig nieuws. Podencootje Oliva, die sinds maart in Nederland was en werkelijk een perfect koppel vormde met haar adoptante, is ten gevolge van een aanrijding overleden. Galgo Sierra, die sinds begin 2018 helemaal haar draai en geluk gevonden had in Nederland, overleed begin september ten gevolge van een hartstilstand. We en onze vrijwilligers in Spanje,  leven mee met beide adoptiegezinnen. Het verlies is  ontzettend groot.
  • Verdrietig nieuws met gelukkig een goede afloop: Waterhond Torres ontsnapte nadat hij was aangevallen door een andere hond, in een goed omheinde tuin. Uit paniek wist hij echter te ontsnappen door een hek, wat iedereen voor onmogelijk hield. Hij werd de volgende dag, 10 km verderop gevonden door zijn adoptant Cindy,  samen met Annelies (opvangadres Miri). Hij had verschillende wonden door het bijt-incident en door de ontsnapping, maar verder was hij ok en vooral ontzettend blij toen hij weer in de armen  van Cindy lag. Na twee weken zijn zijn verwondingen aan het genezen. Dit voorval leert ons dat een hond in paniek echt maar heel weinig ruimte nodig heeft om te ontsnappen. Er zijn voorbeelden bekend van grote honden die in paniek door een kattenluikje kunnen ontsnappen!
  • Er staan weer veel (nieuwe) hondjes op onze pagina. Onder hen ook weer enkele kansloze langzitters. Laten we hen vooral niet vergeten!
  • Van Stichting Hobodogs zullen begin oktober 4 mensen afreizen naar Zuid-Spanje (op eigen kosten uiteraard!) om de mensen met wie er zo intensief samengewerkt wordt rondom adopties (weer) te ontmoeten en vooral ook om veel honden in levende lijve te bewonderen. Mocht u vragen hebben over een bepaalde hond op onze website, of aanwezig bij de protectora’s/ shelters/ opvang/ perrera, die wij kunnen beantwoorden door onze aanwezigheid aldaar, laat het ons weten!