Nieuwsbrief N° 13, februari 2018

By Ilse van den Oetelaar, 14 februari 2018

Het zijn koude weken, ook in Spanje. Maar het werk gaat altijd door! Ook wij hebben niet stilgezeten. In deze nieuwsbrief bijzondere aandacht voor de honden die in een pleeggezin zitten en nog een adoptant zoeken.

 • We beginnen weer met een aantal mooie adopties. Na ons 1-jarig bestaan, op 13 januari 2018 werden de volgende honden geadopteerd: Miri, Pin, Silke en Brio. Vooral de adoptie van Brio was erg feestelijk want deze blije hond ontmoette wij al 3 jaar gelden in de opvang in Spanje en nu werd er zó naar hem uitgekeken dat zijn adoptant hem zelf zo spoedig mogelijk is gaan ophalen.
 • In deze nieuwsbrief extra aandacht voor alle honden die nu een pleeggezin verblijven. Zie hieronder hun foto’s.  Mimi, het 10+ podencomixje werd naar Nederland gehaald om haar adoptiekansen te vergroten. Zij blijkt een vrolijk, actief dametje te zijn dat graag mee gaat wandelen en van een spelletje houdt. Neville en Nena , broer en zus kwamen aan met hetzelfde transport als Mimi. Ze werden opgehaald door hun adoptanten. Helaas moesten beiden al snel het adoptiegezin verlaten ivm plotselinge ernstige gezondheidsklachten. Jessica, uit ons adoptieteam was bereid ze op te vangen, een hele klus: 2 grote pubers in huis waar ook al drie andere honden zijn, waaronder 2 grote Hobodogs die pas enkele maanden geleden door haar geadopteerd zijn. Echt een full house! We hopen snel voor deze 2 prachtige mastin-mixen een plek te vinden. Mila werd door Brende uitgenodigd om bij haar te komen wonen totdat er een adoptant is. Mila is een vrolijke jonge pincher, vol energie en temperament die na een vreselijke start in haar jonge leven nu eigenlijk ervaart wat Genieten is. Voor haar is er een aanvraag. Erg blij zijn wij dat N° 915, een kleine mix, het dodingstation kon verlaten en in een pleeggezin in België zijn intrek kon nemen. Hij kreeg direct ook een naam: Rolo. Voor Rolo is elke dag nu nog een grote ontdekkingstocht, maar wat kan dit leuke hondje al lekker genieten en ontspannen. We krijgen dagelijks leuke updates over hem. Al deze honden kunt u dus ontmoeten!
 • Heel verdrietig nieuws bereikten ons op 24 januari. Sjaak, voorheen Barbone, was overleden. In ons jaaroverzicht vroegen wij nog aandacht voor deze lieve hond omdat hij een moeilijke start had gehad na adoptie. Begin januari ging het gelukkig een stuk beter, maar plotseling werd hij getroffen door een herseninfarct en moesten zijn geweldige adoptanten afscheid van hem nemen. We zijn hen dankbaar voor de mooie tijd die zij Sjaak geboden hebben, maar we hadden gehoopt dat het veel langer had mogen duren.
 • 1 februari vroegen wij aandacht voor Dia del Galgo: Op 1 februari eindigt het jachtseizoen voor de jacht met galgo’s. Honden die in de ogen van de jagers onvoldoende gepresteerd hebben worden afgedankt. Na een kort leven vol ellende worden ze mishandeld, gemarteld, vermoord of achtergelaten. Elk jaar treft dat tienduizenden galgo’s.
  Op 1 februari gaan onze gedachten naar deze galgo’s (en andere jachthonden) . En we zullen ons blijven inzetten om voor deze geweldige honden een fijne plek te vinden, terwijl onze Spaanse dierenvrienden zich blijven inzetten om een mentaliteitsverandering in Spanje te bewerkstelligen.
  http://www.diadelgalgo.nl/
 • We nodigen iedereen uit om aanwezig te zijn bij de eerste Hobodogs-wandeling:  op 11 maart 2018, bij Landgoed Bosch en Duin (Schoorstraat 50, 5071 RC Udenhout).
  We verzamelen vanaf 12.00 uur bij Landgoed Bosch en Duin. Om 12.45 uur is er een kort welkomstwoord waarna we om 13.00 uur de vlaktes van de Drunense Duinen opgaan. Dit gebied is niet omheind, maar wel zeer veilig om je hond (voor de eerste keer?) los te laten. Bijzondere gasten deze dag zijn Cristina en Susan van Camino a Casa die vanuit Spanje op bezoek zijn. Voor aanvang en na afloop is er gelegenheid om bij Bosch en Duin iets te drinken en/of te eten. Om een idee te krijgen hoeveel Hobodogs er ongeveer zullen komen vinden we het fijn als diegene die komen zich aanmelden voor dit evenement. Wij, maar zeker ook Cristina en Susan kijken er naar uit om zoveel mogelijk Hobodogs te ontmoeten!
  Uiteraard zijn ook niet-Hobodogs welkom