Mila

By Ilse van den Oetelaar, 25 januari 2018

 MILA IS GEADOPTEERD!!

Mila is een pinchertje van nu 6 maanden. Ze werd in slechte toestand naar de dierenarts gebracht om te laten inslapen, maar gelukkig kon ze gered worden door Irene van ARPA

Naam  Mila
Ras  Pincher
Geslacht  Teef
Geboortedatum 12-7-2017
Gezondheid  Goed, zie tekst!
Gewicht/schofthoogte  4 kg, 30 cm

 

Omschrijving Mila

Mila werd als klein pupje door een vrouw naar de dierenarts gebracht om te laten inslapen. Ze had Mila bij haar buurman mogen meenemen omdat Mila heel raar gedrag vertoonde: Mila jammerde, piepte en draaide alsmaar rondjes. Haar pootje was helemaal kaal en maakte de indruk dat het verbrand was geweest met een zuur. De dierenarts vermoedde dat Mila hersenvliesontsteking had, of een trauma aan haar hoofdje waardoor ze zo’n bijzonder gedrag liet zien. Mila moest een periode bij de dierenarts blijven ter observatie. Mila knapte daar op; het janken stopte en ze draaide ook steeds minder rondjes. Daarna kon Mila met Irene naar de Protectora Arpa. We hebben kleine Mila daar ontmoet en werden geraakt door haar dappere uitstraling: Mila was verre van zielig!

Mila lijkt niet veel aan haar slechte start te hebben overgehouden. Alleen bij grote opwinding en stress draait ze nog rondjes. Ook bestaat het vermoeden dat ze iets minder goed ziet, maar ze is absoluut niet blind. Ze lijkt wat moeite te hebben met het zien van diepte, want in de Protectora ‘stapte’ ze zomaar van het dakterras af.

Mila verblijft sinds 21 januari in Nederland in een opvanggezin met andere honden. Dit is wat het opvanggezin na een paar dagen laat weten:

“Het is een echt mini pinchertje; watervlug en energiek, leert snel, waaks.
Loopt al prima aan n lijntje, trekt zich niets aan van regen of blubber, sportief, houdt van spelen en achter speeltjes aan rennen .
Heel sociaal en ik zou zeker n speelkameraadje aanraden voor haar!
Ze is heel  lief en aanhankelijk, ligt heerlijk bij me te slapen  maar blijft ook keurig in ‘n mandje ( op de bank ) liggen .
Hoe meer spanning hoe meer ze rondjes gaat draaien; het is ‘n beweeglijk hondje en dartelt om je heen en achter je aan.
Zit keurig in de auto, vindt ze leuk. Wandelen is leuk. Snuffelt veel . Gek op eten en koekjes
Kan met kinderen , andere honden en katten ( hier lopen er 3 )
Ze lijkt wat minder dan 100% te zien maar ze ziet best goed . Je merkt er niet veel van.
Ze kan met de anderen al n paar uur ” alleen ” blijven . 1e nacht in de bench  ging perfect , 2 de nacht ging ze jammeren . Ik heb haar toen los laten lopen, toen was t goed.  Al 2 nachten dus los beneden, niets gedaan in huis .
Overdag moet ik alert zijn; als ze snel rondjes gaat lopen moet ze meestal plassen of poepen, dat moet allemaal ook zsm bij haar
Ze is een druk en nerveus -achtig blij  hondje dat vaak rondjes draait , hoe meer stress hoe erger ze draait .Maar zo lief en leerbaar!
Blaft als er n vreemde binnenkomt maar ook de stofzuiger is n beetje eng.”