Nieuwsbrief N° 12, januari 2018 SPECIALE EDITIE 1-jarig bestaan!

By Ilse van den Oetelaar, 12 januari 2018

13 Januari vieren we ons 1-jarig bestaan! In deze nieuwsbrief kijken we met enige trots terug op een jaar waarin veel honden hun gouden mandje vonden.

  • 13 januari 2017 werd Stichting Hobodogs, na het nodige voorwerk, opgericht. We bedachten een naam, we kregen een logo en we maakten een website (met dank aan Twan), er kwam een Facebook-pagina en een bankrekeningnummer. In de loop van het jaar werden andere zaken geregeld: Anbi, Traces, contacten met nVWA, het aanstellen van een beheerder (Dank je wel Carolien!), het opzetten van een besloten Facebook-groep: Adopted Hobodogs!.
  • Er werden in het afgelopen jaar 79 honden geadopteerd (waarvan 2 in 2018): Pippa, Mandi, Duende, Sky, Carola, Nora, Dolca, Canica, Sena, Karma, Venus, Michin, Spyg, Pandora (helaas overleden), Royce, Dama, Chufa, Bilbo, Leon, Marta, Curro, Dakota, Nudos, Verne, Barbona, Peter, Linda, Bolita, Areta, Sira, Bekka, Romeo, Dalet, Mona, Yorto, Negro, Lua, Odin, Milos, Thor, Eugenia, Bruna, Monte, Lily, Uma, Carlo, Leo, Penélope, Bambam,  Merche, Prada, Torres, Pan, India, Erik, Brown,  Manchi, Galleta, Indi, Arpro, Dulce, Sky-Casa, Milka, Candela, Stewie, Mori, Billy-Casa, Reme, Grey, Nicolas, N° 904, N° 920, Onuba, Sierra, Trufo, Dory, Ferrari, Pulgarcita en Jacko. Hartelijk dank aan alle adoptanten die er voor gekozen hebben om een hond een nieuw leven te geven. Het is heel fijn dat er ook veel honden die al jaren lang in de shelter of protectora verbleven en oudere honden zijn geadopteerd. Hierbij denken we vooral aan Duende, die zijn hele leven  in de shelter zat en heel afhoudend in contact was en aan Grey die op bijna 13 jarige leeftijd naar België mocht komen.
  • 35 honden zijn afkomstig van Arpa, 22 van Puntanimals, 16 honden van Camino a Casa, 4 honden uit het dodingstation in Huelva via HADA, 1 hond van Refugio escuela en 1 hond van APAPA. Wij willen alle vrijwilligers in Spanje, die zich dagelijks inzetten om, onder moeilijke omstandigheden en met zeer beperkte middelen, honden te redden, heel hartelijk bedanken. Zonder hun inzet zouden wij nooit honden succesvol kunnen plaatsen.We bedanken met name onze contactpersonen die echt dag en nacht op onze vragen per mail en per WhatsApp reageren: Irene, Mayte, Cristina, Reyes, Marta en Claudette.
  • We bedanken ook alle mensen die zich in Nederland en België hebben ingezet. We hebben inmiddels een netwerk van huisbezoekers waar wij regelmatig een beroep op doen. Ook hebben we mensen die namens ons soms bij aankomsten willen zijn.  Speciale dank voor degenen die honden voor ons opvingen om ze zo een betere kans op adoptie te geven en vooral de mensen die voor ons klaar stonden toen honden plotseling herplaatst moesten worden. We bedanken Chantal, Miranda, Brigitte, Annelies, Mariska en Franka.
  • Ook speciale dank naar de vluchtbegeleiders: zonder hun aanbod en inzet is het meestal niet mogelijk om de honden die geadopteerd zijn ook daadwerkelijk hierheen te halen.
  • Er waren naast hoogtepunten ook dieptepunten. De vermissing en het overlijden van Pandora (Olijfje) was een drama voor alle betrokkenen.  We zullen het nooit vergeten! Daarnaast ook zorgen over Sky, die tweemaal geadopteerd werd en twee maal haar adoptiegezin moest verlaten. Maar op 31 december kregen wij het mooie nieuws dat ze bij haar opvanger Chantal mag blijven. Odin moest binnen 12 uur zijn adoptiegezin verlaten…geheel buiten zijn schuld om. Gelukkig werd hij direct opgehaald door Miranda en nu is hij zielsgelukkig in een fijn adoptiegezin. Romeo bleek niet de juiste match met de adoptant en hij kon direct terecht bij Mariska en ook hij is nu een blije hond bij de adoptant. Ook zijn onze gedachten bij Barbone, die sinds zijn adoptie alsmaar met zijn gezondheid tobt. Gelukkig wordt hij liefdevol verzorgd door de adoptanten. We hopen dat 2018 voor Barbone en de adoptanten veel goeds zal brengen. Helaas kon de adoptie van Lassie begin 2018 plotseling niet doorgaan, ze was te ziek en ze zal eerst moeten herstellen alvorens zij geadopteerd kan worden.
  • Het Adoptieteam is uitgebreid met twee nieuwe vrijwilligers: Katrien Mees en Jessica Janssens. We zijn erg blij dat met de hulp van deze twee vrijwilligers, die met name de adopties in België zullen begeleiden.
  • Inmiddels zijn we het getal van 1800 likes gepasseerd en sommige honden zijn ontzettend veel gedeeld en bekeken. Drago’s bericht bereikte maar liefst 92.000 mensen!
  • Het afgelopen jaar heeft Stichting Hobodogs verschillende donaties gedaan aan de projecten in Spanje. Soms heel gericht voor een bepaalde hond, maar meestal ter ondersteuning van alle werkzaamheden. Daarom bedanken wij ook heel hartelijk al onze donateurs en de mensen die meededen aan speciale acties.
  • Onze penningmeester is druk doende met het financieel jaarverslag van 2017. Binnenkort zullen wij u hiervan op de hoogte brengen.

We hopen dat we het komende jaar weer veel honden en mensen gelukkig kunnen maken. En dat we samen met onze dierenvrienden in Spanje een steentje kunnen bijdragen aan het oplossen van het probleem van zwerfhonden en gedumpte honden.