Lucía

By Ilse van den Oetelaar, 3 februari 2018

 LUCíA IS GEADOPTEERD!!

 

Lucía werd samen met Huma afgestaan door een jager na een ongetwijfeld zwaar leven. Ze verblijft inmiddels al weer twee jaar in de Protectora en we zoeken voor haar (en ook voor Huma) een adoptiegezin

 

Naam  Lucía
Ras  Galgo
Geslacht  Teefje
Geboortedatum 2009-2010
Gezondheid  Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte  volgt nog

 

Omschrijving Lucía

Lucía (gestroomd van kleur, brindle) en Huma (beige) zijn mogelijk familie van elkaar. Ze zijn altijd bij elkaar in buurt. Toen ze net aankwamen in de Protectora, waren ze erg bang en ze trokken zich erg terug. Het duurde een aantal weken voordat ze zich lieten zien en lieten benaderen. Als ze aten, aten ze snel en dan waren ze weer weg. Maar uiteindelijk merkten ze dat er geen gevaar was en kwamen ze zelfs in huis om lekker op de bank te gaan liggen. Ook gingen ze spelen met de andere honden en elke dag werd hun angst een beetje minder.

Na kunnen ze heerlijk genieten van lekker rennen in de Protectora, een wandeling, spelen met de andere honden, siëste houden in de zon. Voor de mensen van de Protectora zijn ze nu helemaal niet bang meer, onbekende mensen vinden ze nog wat eng.

Inmiddels verblijven ze alweer een tweede winter bij Arpa, maar gelukkig krijgen ze een warme trui als de temperatuur daalt.

Lucía wordt nu op 8 jaar geschat, maar haar lieve grijze snuitje verraadt dat ze misschien nog iets ouder is…

Huma is enkele jaren jonger.

Het zou geweldig zijn als beide dames samen zouden kunnen blijven maar we zijn ons ervan bewust dat dat hun kans op adoptie mogelijk verkleint. We denken wel dat het goed is als er in het adoptiegezin al een andere, liefst stabiele, hond is en omdat galgo’s erg naar elkaar trekken zou een galgo helemaal geweldig zijn.

Wie geeft aandoenlijke Lucía en/of Huma een kans?

 

Update December 2018:

Lucia wacht nog altijd op een adoptiegezin, al 2,5 jaar zit ze in de protectors. Wie geeft haar een paar mooie jaren in een liefdevol adoptiegezin?

Update februari 2019: Er is een aanvraag voor Huma en de kans is groot dat Huma in maart kan afreizen naar haar gouden mandje. Wat zou het geweldig zijn als Lucía niet hoeft achter te blijven!