Logan

By Ilse van den Oetelaar, 26 februari 2019

LOGAN IS GEADOPTEERD!!!

 

 

Logan is een leuke, aanhankelijk jonge hond die eigenlijk in elk adoptiegezin zou passen. Zijn adoptie ging, op het allerlaatste moment, niet door en dus zoeken wij nog altijd een adoptant!

 

Naam Logan
Ras Mix
Geslacht Reu
Geboortedatum 15 juni 2016
Gezondheid Bloeduitslagen volgen
Gewicht/schofthoogte 59 cm

 

Omschrijving Logan

Logan werd in september 2017 op straat aangetroffen, in een wijk die negatief bekend staat. Er worden daar vaak honden aangetroffen die veelal van de zigeuners zijn geweest. Er werden stenen naar hem gegooid om hem weg te jagen. Hij hield zich op vlak bij een weg. Gelukkig kon iemand zich over hem ontfermen.

Aangekomen bij protectora Callejeros bleek dat Logan onder de parasieten zat. Verder maakte hij een gezonde indruk. . Zodra er belangstelling voor hem is zullen we bloedonderzoek laten plaatsvinden zodat de uitkomsten altijd recent zijn. Aan het gebit te zien is Logan nog een vrij jonge hond

Logan is heel sociaal naar de andere honden in de opvang, zowel teefjes als reutjes. Voor katten heeft hij geen belangstelling, hij negeert ze.

Nadat Logan gevonden werd is hij een paar dagen in een opvanggezin geweest. Hier gedroeg hij zich prima: hij deed zijn behoeftes buiten, sloopte niets en genoot lekker van het liggen op de bank.

Hij blaft niet veel.  Tijdens het wandelen loopt hij goed mee aan de lijn, hij heeft hier geen problemen mee. Voor mensen is hij erg vriendelijk, ook voor kinderen. Hij is erg aanhankelijk en geniet van alle aandacht die hij krijgt.

Logan is niet opvallend actief, hij is een vrij rustige hond maar hij vindt het heel leuk als hij mee kan gaan wandelen. Helaas kan dit niet te vaak in de protectora.

Kortom, Logan is een probleemloze jonge hond, zonder trauma’s.

UPDATE 27 FEBRUARI 2019:

De adoptieprocedure van Logan liep al een lange periode en wij waren blij dat we in november konden vermelden dat Logan geadopteerd was. Door omstandigheden van de adoptant kon Logan pas eind februair/ begin maart naar Nederland komen. En deze week zou het dan zover zijn! De adoptant was met vakantie in Spanje en zou hem op de terugweg meenemen.

Maar afgelopen weekend was Logan ” slachtoffer” van een opwindingstoestand in de roedel: een tractor kwam met veel lawaai vlak langs de omheining gereden en de groep honden stormde erop af, waabij sommige honden (niet Logan) om zich heen hapte (heel normaal in een opgewonden groep honden) en Logan geraakt werd waardoor hij twee kleine wondjes had in zijn flank/lies. Eén wondje was heel oppervlakkig, het andere wondje werd door de dierenarts voorzien van een paar hechtingen. Ook kreeg Logan uit voorzorg een anti-biotica kuur, die een dag na de vlucht naar Nederland zou eindigen. De dierenarts verklaarde, zelfs op papier, dat er geen enkele belemmering was om Logan te laten vliegen. Logan had ook helemaal geen last van de wondjes en liep, speelde, sprong, sliep als altijd. Alleen heeft de andere hond in de shelter het nu wat op hem gemunt. Dus haalde de vrijwilliger hem weg uit de shelter, want hij zou immers over enkele dagen al vliegen. Wij stuurde een juiste maat bench naar de shelter, en iedereen was klaar. Maar de adoptant gaf aan dat zij het onverantwoord vond om Logan  “aangevallen, gewond en met een strip medicatie” te vliegen..

Het lukte vervolgens ook niet om tot een afspraak te komen waarbij de adoptant hem zou ontmoeten om met eigen ogen te zien hoe klein de wondjes waren en hoe geweldige hond Logan is. De communicatie verliep zo stroef en het vertrouwen over en weer was dermate aangetast dat wij besloten hebben de adoptie niet te laten doorgaan. Wantrouwen is geen basis om samen verder te gaan. En zo kwam er een einde aan een adoptieprocedure die al precies 7 maanden liep!

Arme Logan en arme vrijwilligers. Zij hebben er de laatste week alles aan gedaan om met talloze filmpjes en foto’s de adoptant te overtuigen dat zij Logan zou kunnen menemen naar huis. Maar dat gebeurt nu dus niet.

De verantwoordleijkheid voor het stoppen van de procedure ligt geheel bij de stichting.

En arme Logan: hij is ” gewoon” weer ter adoptie. Bekijk de vele filmpjes en zie hoe lief hij is voor honden, groot en klein, katten en mensen. (filmpjes van de wondje zijn bij ons op te vragen).

Hij is helemaal reisklaar!