Manya

By Ilse van den Oetelaar, 24 februari 2019

MANYA IS GEADOPTEERD!!

 

Manya was de hond van een dakloze man. Nadat hij overleed kwam Manya in de shelter terecht

 

Naam Manya
Ras Mix
Geslacht Teef
Geboortedatum 2014
Gezondheid Goed, bloeduitslagen volgen nog
Gewicht/schofthoogte ongeveer 50 cm

 

Omschrijving Manya

Na het overlijden van haar baasje werd Manya, samen met een andere hond van deze baas, opgenomen in de shelter. De andere hond werd al snel geadopteerd.

Many is het leven in de volle shelter duidelijk niet gewend. Ze maakt een trieste indruk. Maar als ze aandacht krijgt, als ze mee mag gaan wandelen, is ze heel vrolijk en lief. Manya is het natuurlijk ook helemaal niet gewend om opgesloten te zijn en wil heel graag weer bij iemand horen.

Haar snuit is grijs en daarom denken mensen dat ze ouder is, maar toch is ze pas 4 jaar oud.

 

Update 10 November 2018:

Even was er grote paniek, want Manya was weg! Blijkbaar was ze ontsnapt uit de shelter tijdens het schoonmaken. Normaal gesproken blijft ze dan altijd in de buurt, Manya is gen wegloper.

Later werd ze in het centrum gezien en nog wat later werd gemeld dat ze in een kraakpand, bij krakers zat. In  het pand sliep ze voorheen wel eens met haar baasje… De volgende dag zijn de vrijwilligers haar weer gaan ophalen. Arme Manya wilde het huis helemaal niet verlaten.

Manya wil niets liever dan bij iemand horen…

Update 24 November:

Nadat Manya werd aangetroffen in het huis waar ze eerder met haar (overleden) baasje was verbleven, kwam ze weer terug in de shelter. Vanaf dat moment ging het heel slecht met haar. Ze stopte helemaal met eten. Ze maakte een zeer somber indruk. Ze wilde helemaal niet weg uit dat huis en een van de krakers die er nu verbleven had heel lief voor haar gezorgd. Niet alleen Manya was heel terug, ook de man die voor haar zorgde. Hij informeerde elke dag bij onze contactpersoon hoe het met Manya ging. Er werd echt gevreesd voor het leven van Manya
Na goed overleg en met hele goede afspraken én een contractis besloten dat Manya teruggaat naar deze man. Hij krijgt zeer regelmatig bezoek van vrijwilligers van de shelter en zij zullentoezien dat Manya de medische zorg krijgt die ze wellicht ooit nodig heeft. Manya wordt gesteriliseerd en krijgt bloedonderzoek.

Update 24 Februari 2019:

Het is ongelooflijk maar pech achtervolgt Manya. Ze had een heel gelukkige tijd bij de dakloze man die zijn intrek had genomen in een woning die alle lange tijd leegstond. En nu opeens, heel onverwachts, is de woning verkocht en moest hij de woning verlaten. Hij zag in dat hij Manya niet een leven op straat kon aandoen en dus heeft hij, in goed overleg met de shelter Manya weer teruggebracht zodat ze nu eindelijk haar forever-home kan vinden.