Tono

By Ilse van den Oetelaar, 1 maart 2019

 TONO IS GEADOPTEERD!!

 

Tono werd drie jaar geleden gevonden op een industrie-terrein. Gelukkig werd hij vrij snel geadopteerd in Spanje, maar nu werd hij plotseling weer teruggebracht naar een vrijwilliger.

Naam Tono
Ras Mix
Geslacht Reu
Geboortedatum 17 december 2013
Gezondheid Goed!
Gewicht/schofthoogte 35 cm hoog, 37cm lang, 17 kg

 

Omschrijving Tono

In de jaren dat Tono bij zijn adoptant woonde, kochten zij een hele kleine Yorkshire Terrier en ook dit hondje werd ” voor het gemak” ook maar even afgegeven aan de vrijwilliger.

Al die jaren dat Tono geadopteerd was, kwam er nooit een “slecht” bericht over hem en ook nu hadden ze geen duidelijke reden waarom ze van hem af wilden, sterker nog: een paar dagen na afstand had een familielid bedenkingen en wilde de hond weer terughalen! Maar omdat de afstand officieel geregeld was, hoefde Tono gelukkig niet mee terug naar familieleden die het blijkbaar onderling niet eens waren.

Tono maakt nu een blije en actieve indruk, maar hij kan wel schrikken van een stok die opgeraapt wordt. Ook is hij nu nog te dik. We kunnen alleen maar vermoeden dat hij niet zo’n prettig leven heeft gehad als de aodptant de Spaanse vrijwiligers doen geloven.

Tono is gewend aan het leven in huis, hij blaft zelden, maakt niets kapot en is zindelijk. Hij is gewend om aan de riem te lopen en in een veilige omgeving, bij bekende mensen kan hij ook loslopen.

Hij laat katten met rust.

Update 20 maart

Tono is nu 3 weken in de opvang. Hij is door het gezondere leven daar: regelmatig eten, meer bewegen al wat afgevallen. Het is een sociale hond, vriendelijk in contact en duidelijk op zoek naar een eigen baasje. Hij speelt graag met de andere honden

 

Update oktober 2019

Tijdens onze bezoek aan de opvang zagen we dat Tono  was afgevallen. Hij was ook kleiner dan wij dachten. Dus heel fijn dat we hem nu in levende lijve konden zien. Tono is een heel vriendelijk hond, hij is niet angstig en vindt het fijn als hij aandacht krijgt. Hij geniet dan ook van de knuffels die hij krijgt. Hij is niet nerveus en rustig aanwezig in de roedel. Tono is een gemakkelijk hondje dat in veel gezinssituaties zou passen.

Heeft u een vraag over deze hond? Neem dan contact op.
Heeft u belangstelling om deze hond te adopteren? Klik dan hier.