Jacko

By Ilse van den Oetelaar, 25 december 2017

JACKO IS GEADOPTEERD!!!

Noodgeval, zo kunnen we Jacko het beste beschrijven. Jacko kwijnt helemaal weg in de shelter na een miserabel leven, vol pech. Jacko is ruim 3 jaar oud.

Naam  Jacko
Ras  Spaniel-achtige
Geslacht  Reu
Geboortedatum  2014
Gezondheid  Goed!
Gewicht/schofthoogte  volgt nog

 

Omschrijving Jacko

Jacko zijn wereld bestond van pup af aan uit een dakterras. Hij zat ALTIJD op een dakterras. Zijn eigenaar keek nauwelijks naar hem om. Een vrouw die dit niet kon aanzien bood aan hem eten en drinken te brengen, ontlasting op te ruimen  en af en toe met hem te gaan wandelen. Jacko kon dan eventjes genieten en moest daarna weer terug naar dat dakterras. De vrouw kon de eigenaar zover krijgen om afstand te doen van Jacko: er werd voor hem een adoptant gevonden.

Maar na enkele maanden zat Jacko weer op dat dakterras. Het is onduidelijk wat er gebeurd is en hoe Jacko uiteindelijk daar weer terecht kwam. De vrouw heeft daarop wederom de eigenaar benaderd en hem ditmaal kunnen overtuigen Jacko naar de shelter te brengen. In de shelter bleek dat hij vol met klitten zat en moest hij geschoren worden (zie laatste foto’s).

Jacko vond het verschrikkelijk in de shelter. Hij was helemaal niet gewend aan al die honden om hem heen en hij kon het ook niet verdragen als de verzorger, ide zo lief voor hem waren, naar huis gingen en hem achterlieten. Hij jankte en krabde aan de deur. Van de stress ging hij kwijlen.

Inmiddels zit hij bijna een jaar in de shelter en hij begint meer te wennen aan het leven daar. Maar het liefst is hij altijd in de buurt van de verzorgers. Hij is erg aanhankelijk. Met de andere honden maakt hij geen problemen.

Wie geeft deze Spaniel eindelijk eens plek voor de rest van zijn leven?